/*------

Горещи Новини / Breaking News

Благотворителна коледна кампания

Асоциация Хипофиза и Асоциацията на студентите медици в България организира благотворителна коледна кампания, чиято цел е да набере средства за обучение на екипа за провеждане на детска физиотерапия в СБР Термал в курортен комплекс Златни пясъци.

В началото на януари предстои откриването на центърът за детска физиотерапия. В него ще могат да бъдат приемани деца с двигателни увреждания. . В нито едно лечебно заведение във Варна няма специализирани кабинети за физиотерапия в които да се работи с деца. Достъпът до такива процедури в града и региона е крайно ограничен, като 90% от децата над 7 годишна възраст нямат такъв. Оборудването на центъра е осигурено от средствата събрани от миналогодишната ни кампания и от коледната кампания на младежка организация PTPI Делфините. Първоначално дарението беше предназначено за УМБАЛ Света Марина. Физиотерпаията ще се поема от НЗОК и ще бъде финансирана по клинични пътеки.
Обучението ще се проведе от г-жа Миглена Тодорова – обучител по метода Бобат,
Студентите oт Медицински университет "Проф. Д-р Параскев Стоянов" - гр. Варна ще продават ръчно изработени коледни картички и сувенири В изработването им се включиха доброволци от цялата страна, студенти по медицина и родители на деца с неврологични заболявания. Кампанията се провежда за четвърта година.. Може да закупите вашите коледни картички в Гранд мол Варна на етаж партер от 16 до 19 декември от 16.00 до 20.00 Банкова сметка за дарения: СДРУЖЕНИЕ АСОЦИАЦИЯ ХИПОФИЗА IBAN BG24FINV91501215438212 BIC FINVBGSF ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА КЛОН ВАРНА За повече информация

Няма коментари

В коментара си можете да добавите снимка, като ползвате код: [img]адреса–на-вашата-снимка[/img]
и видео с код: [video]адрес-на-вашето-видео[/video]