Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и мнимия полицай - комисар Игнатов

На 2 ноември в 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Жегларци, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 20:30 часа на 1 ноември до 07:00 часа на 2 ноември неизвестен извършител е проникнал в стопанска постройка в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя овце. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 2 ноември, около 12:55 часа се тъжи 84-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката около 11:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение мнимия полицай заявява, че е необходимо нейното съдействие за предотвратяване на телефонна измама. Малко по-късно жената предава сумата от 50 лева и златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 2 ноември, около 15:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Оброчище, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 07:30 часа до 15:00 часа неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на преносим компютър. От незабавно проведените оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.Р. (23 г.) от с. Оброчище. Вещта обект на посегателството е иззета по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установен извършителя на кражба на дамско портмоне със сумата от 200 лева извършена на 31 октомври в търговски обект по ул. „Охрид” в град Добрич. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана криминално проявената Ю.С. (57 г.) от с. Ломница, обл. Добрич. Материалите са докладвани на РП Добрич. Работата по случая продължава.
[next]
На 2 ноември, около 18:00 часа в с. Оброчище е извършена проверка на 16-годишната Н.И.. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,8 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образуввано досъдебно производство.

На 2 ноември, около 11:25 часа в град Каварна е извършена проверка на А.И. (22 г.) от с. Вранино, обл. Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,48 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 ноември, около 22:10 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация, управляван от Г.Ж. (20 г.) от град Добрич . В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,6 грама реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис.

На 2 ноември, около 10:40 часа е получено съобщение за незаконно присъединяване към водоснабдителната мрежа на частен дом в с. Победа, обитаван от Н.Б. (49 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 3 ноември, около 04:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път град Добрич посока с. Козлодуйци на около 50 метра преди селото. На място е установено, че водач на лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контрол над МПС, удря се предпазна мантинела на мост и пада в крайпътното дере. Вследствие на инцидента на място е починал пътника в автомобила 21-годишния Р.С. Водача на автомобила 20-годишната М.С. е настанена в МБАЛ Добрич под наблюдение, без опасност за живота, и двамата от с. Черна, обл. Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. Взета е кръвна проба за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани три пожара с материални загуби.

03.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ