Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и ПТП-та

На 24 ноември, около 08:00 часа се тъжи 50-годишна жена от град Генерал Тошево. По данни на тъжителя, около 23:50 часа на 23 ноември неизвестен извършител чрез използване на камък е взломил стъкло на прозорец на жилището й. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 ноември, около 09:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път град Генерал Тошево посока град Балчик. На място е установено, че лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 29-годишната Е.Г. от град Генерал Тошево, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадал водача на автомобила, която е освободена за домашно лечение с фрактура на дясна китка. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 ноември, около 21:50 часа по ул. „Дунав” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,64 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения П.С. (42 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 ноември, около 22:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети на околовръстен път град Добрич в района на ж.к. „Балик”. На място е установено, че водач на лек автомобил „Опел” при маневра обратен завой се блъска челно в лек автомобил „Мерцедес”, паркиран в крайпътна отбивка, след което напуска пеша местопроизшествието. Незабавно са предприети оперативно издирвателни мероприятия от полицейските служители и в района на ул. „Агликина поляна” е установен водача на автомобила. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че същия е с отнето свидетелство за управление на МПС. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, констатиран наличието на 1,80 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения К.Д. (30 г.) от с. Плачи дол, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани пожари.

25.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ