Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 16 ноември е получено съобщение за извършена взломна кражба от складово помещение находящо се в град Тервел. Установено е, че за времето от 15 ноември до 08:30 часа на 16 ноември чрез взлом на врата неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 2 тона слънчоглед. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 16 ноември, около 11:30 часа се тъжи 88-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, около 11:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се роднина. Чрез въвеждане в заблуждение, непознатия мъж заявява на възрастната жена, че е необходима сума пари за лечение. При отказа на жената да даде пари последват обаждания с отправяне на заплахи. Последвалото обаждане на домашния телефон на жената се свързва мним полицейски служител, който я въвежда в заблуждение, че е необходимо да предаде парите за да бъдат заловени извършителите. Малко по-късно пред входа на жилището си жената предава сумата от 450 лева, 21 румънски леи, и 5 евро. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 ноември е извършена проверка на частен имот в с. Царевец, обл. Добрич, обитаван от С.П. (37 г.). В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич е регистриран един пожар с нанесени материални загуби.

17.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ