Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 15 ноември, около 14:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Генерал Тошево. По данни на тъжителя е извършена кражба на преносим компютър и мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 15 ноември, около 10:45 часа е получено съобщение за извършена кражба на земеделска продукция от нива находяща се в землището на с. Сенокос, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 29 октомври до 9 ноември неизвестен извършител е извършил кражба на 11 500 броя корена разсад лавандула. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 15 ноември, около 07:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от стопански имот на територията на с. Орляк, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 14 ноември до 07:30 часа на 15 ноември неизвестен извършител е проникнал в стопанска пристройка. По данни на тъжителя е извършена кражба на тиквено семе в чували. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 15 ноември, около 18:05 часа след проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е извършена проверка на частен имот находящ се по ул. „Ал. Стамболийски” в град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 11 грама, ръчно свита цигара и четири броя растения в саксии от рода на конопа. При извършения полеви тест, суха тревна маса и растенията реагират на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан ползвателя на жилището криминално проявения М.Д. (31 г.). По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 15 ноември, около 16:00 часа се тъжи 79-годишна жена от град Генерал Тошево. По данни на тъжителката, около 12:00 часа на 14 ноември е получила обаждане на домашния си телефон от непозната жена представяща се за нейна приятелка. Чрез въвеждане в заблуждение, същата заявява, че е сключила изгодна сделка за радиатори й е необходима сумата от 1 500 лева. Малко по-късно потърпевшата предава пред жилището си сумата от 710 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 15 ноември, около 13:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Балчик на кръстовището на ул. „Средна гора”.Установено е, че лек автомобил „Опел” с добричка регистрация не спира на знак „Стоп” и се блъска в лек автомобил „Дачиа” с варненска регистрация. Вследствие на инцидента са нанесени значителни материални щети по двата автомобила, няма пострадали. Извършената проверка с техническо средство на двамата водачи е с отрицателен резултат.

На 15 ноември, около 13:15 часа по път от с. Росица посока с. Лозница, обл. Добрич е спряно ППС-каруца, управлявана от криминално проявения С.С. (43 г.) от с. Росица. В хода на проверката е установено 1,5 м3 дърва от вида акация, без съответните документи и контролни горски марки. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 15 ноември, около 09:45 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от А.Е. (42 г.) от град Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на притежава СУМПС и управлява в срок на повторност. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби.

16.11.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ