Dobrich News Добрич новини

Телефона измама, нападнати данъчни, полицейска акция и други криминални

На 18 октомври, около 21:20 часа се тъжи 79-годишна жена от с. Дъбовик, обл. Добрич. По данни на тъжителката, около 19:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознато мъж, представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждения мнимия доктор заявява на възрастната жена, че дъщеря й е пострадала вследствие на битов инцидент и за спешна операция на очите с необходими сума пари. Малко по-късно жената предава сумата от 1 100 лева на непознат мъж пред жилището си. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 18 октомври, около 11:30 часа служители на Първо РУ МВР Добрич съвместно със служители на електроразпределителното дружество за град Добрич извършват проверка на жилищен блок находящ се в ж.к. „Добротица” в град Добрич. В хода на проверката е констатирано, че върху един от електромерите в блока е въздействано с цел неправомерно отчитане на консумираната ел. енергия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 18 октомври, около 03:00 часа е получено съобщение за извършена кражба в с. Стожер, обл. Добрич. На място е установено, че неизвестен извършител противозаконно е отнел лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация паркиран пред жилището на тъжителя. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 18 октомври, около 16:05 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Хонда” със софийска регистрация, управляван от неправоспособния В.М. (24 г.) от град Каварна. В хода на проверката е установено, че водача управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 18 октомври, около 16:05 часа служители на ТД – НАП Варна извършват проверка на обект за пакетирани стоки и цигари находящ се по ул. „Цар Петър” в град Добрич. В хода на проверката държавните служители са нападнати-блъскани с ръце от непознат мъж. Незабавно на място са изпратени полицейски екипи, които установяват извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Т.А. (37 г.) от град Добрич. Материалите по случая са докладвани на РП Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.
[next]
На 18 октомври, около 13:30 часа е получено съобщение 53-годишен мъж от град Добрич за извършваща се кражба от частен имот частен имот по ул. „Ген. Столетов” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, криминално проявения П.П. (29 г.) от град Добрич е направил опит за кражба на метални предмети от помощна постройка в имота. С полицейска мяра за срок от 24 часа извършителя е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 октомври, около 11:00 часа по ул. „Бойчо Огнянов” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с пернишка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,7 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения М.И. (35 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 октомври, около 18:30 часа в с. Крушари, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, управляван от неправоспособния Т.И. (21 г.) от с. Черна, обл. Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че ползваните регистрационни табели на автомобила са издадени за лек автомобил „Сеат”. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 октомври, около 17:35 часа в с. Оброчище, обл. Добрич служители на РУ МВР Албена извършват проверка на две ППС. В хода на проверката в каруците са установени по 0,5 пространствени кубични метра дърва за огрев от вида „меше. Същите са обект на кражба от сечище в землището на с. Църква, обл. Добрич, собственост на ДЛС Балчик. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани С.Н. (33 г.) и криминално проявения Д.Н. (31 г.), и двамата от с. Оброчище, обл. Добрич. Работата по двата случая продължава.

На 18 октомври след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Генерал Тошево е задържан криминално проявения М.М. (26 г.) от с. Пчеларово, обл. Добрич. В хода на работа е установено, че същия е съпричастен към извършено увреждане на три броя ролетни щори и прозорец на частен имот в с. Пчеларово на 17 октомври т.г. От извършената справка е установено, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителя продължава. Материалите по случая са докладвани на РП Генерал Тошево.
[next]
На 18 октомври, около 16:15 часа по ул. „Теменуга” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, управляван от Г.В. (35 г.) от град Добрич и пътник П.Г. (42 г.) от град Добрич. В хода на проверката в пътника са установени 200 броя къса цигари без акцизен бандерол от марката „RODEO”. В хода на работа е извършена проверка на частен имот по ул. „Агликина поляна” в град Добрич, обитаван от М.Д. (34 г.). На място са установени140 къса цигари без акцизен бандерол от марките “RODEO” и “REGVUI” и около 300 грама суха тревна маса тютюн. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОД МВР Добрич.


На 17 и 18 октомври е проведена полицейска акция от служители на ОД МВР Добрич, ОД МВР Варна, ОД МВР Русе, РУ МВР Албена и Първо РУ МВР Добрич, при която на 17 октомври, около 17:20 часа на главен път I-9 в района на с. Кранево, сжлуители на РУ МВР Албена подават сигнал със стоп палка на лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация. Водача на автомобила не се подчинява на полицейското разпореждане и продължава движението си. На около 2 км. посока к.к. „Златни Пясъци” автомобила е спрян. Установени са водача М.Ж. (36 г.) и спътничка Д.Н. (23 г.), и двамата от град Добрич. В хода на проверката са открити наркотични вещества.
На 18 октомври, около 14:45 часа са извършени процесуално следствени действия в хотелска стая, находяща се по ул. „Чайка” в с. Кранево, обл. Добрич, обитавана от 23-годишната Д.Н. и криминално проявения М.Ж. (36 г). При извършеното претърсване и изземване е установено, че стаята е ползвана като лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества. Иззети са бяло прахообразно вещество с тегло 0,2 грама, реагиращо на метаамфетамин, електронна везна, термометър, стъклени колби и фуний. Иззети са прекурсори, различни видове прахообразни вещества и течности бутилирани в съдове.
Около 17:30 часа в хода на акцията е извършена проверка на апартамент находящ се по ул. „Независимост” в град Добрич, обитаван от криминално проявения Д.С. (42 г.). При проведените процесуално следствени действия е открита и иззета суха тревна маса с тегло 3,4 грама, която реагира на полевия тест на наркотичното вещество канабис. От жилището са иззети по надлежния ред три броя лаптопи, таблет, мелачка за марихуана, сума пари в евро и щатски долари, и метална каса. Материалите по случая са докладвани в РП. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби и три пожара с нанесени материални щети.

19.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ