Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и подпийнал неправоспособен водач

На 17 октомври, около 15:00 часа е получено съобщение за извършена кражба в землището на с. Белгун, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 3 октомври до 17 октомври от сондажен кладенец неизвестен извършител е извършил кражба на метална тръба с дължина 13 метра и диаметър 150 мм. Вещта обект на посегателството е била оставена без постоянен надзор. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 17 октомври, около 20:20 часа в с. Пчеларово, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” със силистренска регистрация, управляван от криминално проявения Г.Г. (37 г.) от с. Опанец, обл. Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на автомобила е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 октомври, около 00:10 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Фиат” със варненска регистрация. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство констатира наличието на 1,22 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Г.Г. (31 г.) от град Харманли. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 октомври след проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установен извършителя на домова кражба в град Добрич. Установено е, че за времето от 08:00 часа на 10 октомври до 09:50 часа на 12 октомври през незатворен прозорец неизвестен извършител е проникнал в къща находяща се по ул. „Александър Стамболийски” в град Добрич и е извършил кражба на два боря мобилни телефона. В хода на работа е установено, че извършителя на деянието е криминално проявения и осъждан К.И. (30 г.) от с. Царевец, обл. Добрич. Материалите по случая са докладвани в РП Добрич. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителя продължава.

На територията на ОД МВР Добрич е регистриран един пожар без материални загуби.

18.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ