Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и трудова злополука с фатален изход

На 14 октомври, около 15:45 часа е получено съобщение за извършена кражба в град Тервел. Установено е, че за времето от месец юли до 14 октомври, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на микровълнова фурна и печка на твърдо гориво. По случая е образувано досъдебно производство.

На 14 октомври, около 19:15 часа по ул. „Спартак” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявените И.А. (34 г.), Д.П. (18 г.) и Р.Г. (17 г.), и тримата от град Добрич. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара. При извършения полеви тест, цигарата реагира на наркотичното вещество канабис с тегло 1 грам. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 14 октомври, около 15:20 часа е получено съобщение за починал мъж в землището на с. Раковски, обл. Добрич. На място е установено, че при товаро-разтоварна дейност на сламени бали с телескопичен товарач вследствие на затискане с балите е починал на място М.П. (54 г.) от с. Снягово, обл. Добрич. За случая е уведомена Дирекция инспекция по труда град Добрич. Материалите по случая са докладвани в ОП Добрич.

На 14 октомври, около 18:10 часа по бул. „25-ти Септември” в град Добрич в района на КПП Варна е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,78 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.Й. (52 г.) от с. Карапелит, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 14 октомври, около 22:10 часа по ул. „Отец Паисий” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Ровър” с добричка регистрация с водач А.А. (21 г.) и пътник А.И. (19 г.), и двамата от с. Карапелит, обл. Добрич. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 1,4 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на наркотичното вещество амефетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.
[next]
На 14 октомври, около 12:50 часа по ул. „Агликина поляна” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, с водач С.Д. (24 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,9 грама, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 15 октомври, около 12:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот в град Генерал Тошево. По данни на тъжителя от къщата е извършена кражба на златни накити с тегло 7 грама и сума пари. От незабавно предприетите оперативно издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянието 39-годишната С.Р. от град Генерал Тошево. Вещите обект на посегателството са иззети по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 октомври, около 21:40 часа по ул. „Орфей” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения И.М. (31 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,5 грама реагираща на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 октомври, около 02:30 часа по бул. „25-ти Септември” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,55 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.Х. (31 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 октомври, около 17:45 часа по ул. „Каменица” в град Добрич е извършена проверка на Ф.Д. (23 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,1 грама реагиращо на наркотичното вещество метаамфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

17.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ