Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и ПТП

На 12 октомври, около 07:15 часа е получено съобщение за извършена кражба в землището на с. Българево, обл. Добрич. Установено , че неизвестен извършител е извършил кражба на 320 метра меден ел проводник от две междустълбия находящи се в селото. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 12 октомври, около 12:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се на територията на с. Пчеларово, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 11:30 часа до 12:30 часа неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 62 лева. От незабавно предприетите оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУ МВР Генерал Тошево е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана криминално проявената Р.С. (59 г.) от с. Царевец, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 октомври, около 15:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Дунав” в град Добрич. Установено е, че лек автомобил „Опел” с добричка регистрация управляван от П.П. (57 г.) от град Добрич при потегляне от паркинг преминава през тревната площ и се блъска челно в отсрещната сграда. От настъпилото ПТП са нанесени материални щети по автомобила и сградата. Изпратените екипи на ЦСМП Добрич констатират смъртта на водача на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 12 октомври, около 13:20 часа е получено съобщение за пострадал мъж в района на кръстовището на ул. „Загоре” и ул. „Оборище” в град Добрич. На място е установено, че пътуващите в лек автомобил „Ситроен” са препречили пътя на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация и са нанесли побой над водача, както и са нанесли материални щети по лекия автомобил „Ауди”. След саморазправата водача и пътника в лекия автомобил „Ситроен” напускат местопроизшествието. От проведените незабавни оперативно издирвателни мероприятия от служителите на Първо РУ МВР Добрич са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените и известни на МВР А.И. (35 г.) и С.И. (38 г.), и двамата от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД МВР Добрич не толерира прояви застрашаващи живота и здравето на хората. Призоваваме гражданите при подобни инциденти и хулигански прояви незабавно да информират органите на МВР на тел. 112.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани пожари.

13.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ