Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 10 октомври, около 19:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се по ул. „Чайка” в град Добрич. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е проникнал през прозорец в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на преносим компютър, таблет и мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 10 октомври, около 20:35 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с варненска регистрация, управляван от С.С. (45 г.) от с. Овен, обл. Силистра. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишен срок от наложено му по административен ред наказание. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 октомври, около 10:30 часа по бул. „Добруджа” е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,62 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.П. (36 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 10 октомври, около 19:50 часа в с. Стражица, обл. Добрич е извършена проверка на Ю.Ш. (30 г.) и криминално проявения Н.Ш. (36 г.), и двамата от с. Стражица. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 18.5 грама. При извършения полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа двамата са задържани в РУ МВР Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 10 октомври, около 16:50 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с пернишка регистрация. В хода на проверката в автомобила е установена суха тревна маса, реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло 1,2 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана Д.А. (29 г.) от с. Воднянци, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на РУ МВР Тервел е установен извършителя на увреждане на лек автомобил „Фолксваген” в с. Зърнево, обл. Добрич. В хода на работа е установено, че непълнолетния М.М. (17 г.) от с. Орляк, обл. Добрич е увредил предно панорамно стъкло и задните два стопа на автомобила. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Тервел.

На 11 октомври, около 18:40 часа по ул. „Гоце Делчев” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,4 грама реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани пожари.

12.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ