Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 7 октомври, около 13:30 часа е получено съобщение за извършена домова кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че чрез отваряне на прозорец неизвестен извършител е проникнал в апартамент по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и около 33 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 7 октомври, около 14:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Българево, обл. Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал в незаключено гаражно помещение. По данни на тъжителя е извършена кражба на самоделен заваръчен апарат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 7 октомври, около 23:15 часа е получено съобщение за взлом на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, паркиран на територията на с. Зърнево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 23:00 часа до 23:05 часа неизвестен извършител е счупил предно панорамно стъкло и двата задни стопа на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 7 октомври, около 13:30 часа на КПП Рилци е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от О.О. (30 г.) от с. Ловчанци, обл. Добрич. От извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е лишен от право да управлява МПС и управлява автомобила в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 октомври, около 21:45 часа по ул. „Дунав” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,39 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.М. (48 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 8 октомври, около 19:50 часа се тъжи 37 – годишна жена от град Каварна. По данни на тъжителката неизвестен извършител е извършил кражба на велосипед нейна собственост, оставен без надзор пред питейно заведение по ул. „Добротица” в град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 9 октомври, около 00:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Русия” в град Добрич. На място е установен самокатастрофирал лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,47 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан неправоспособния С.М. (28 г.) от град Добрич. От настъпилото ПТП е пострадал пътника в автомобила Н.М. (27 г.) от град Добрич, който след обстоен преглед е освободен за домашно лечение с диагноза контузия на десни крайници. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 9 октомври, около 21:25 часа в района на детска площадка по ул. „Независимост” в град Добрич е извършена проверка на В.И. (20 г.), М.М. (21 г.) и И.М. (26 г.), и тримата от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,5 грама реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 9 октомври, около 14:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. „Малина”, обл. Добрич. Установено е, че водач на мотоциклет „БМВ” с румънска регистрация при маневра изпреварване на лек автомобил се удря в предната му част. От настъпилото ПТП е пострадала водача на мотоциклета 48-годишна жена, която е настанена в МБЛАЛ Добрич за наблюдение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 10 октомври, около 00:20 часа в района на дом-паметник „Йордан Йовков” в град Добрич е извършена проверка на С.Б. (17 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,4 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 октомври, около 11:50 часа по ул. „Поп Богомил” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,24 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан неправоспособния П.Д. (24 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 октомври, около 21:30 часа по „Поп Богомил” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,55 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.Г. (66 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич е регистриран 4 пожара на сухи треви и отпадъци без материални загуби и три пожара с нанесени материални щети.

На 10 октомври, около 03:50 часа е получено съобщение за пожар в стопански двор на територията на с. Сенокос, обл. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 07:20 часа тази сутрин. Вследствие на пожара е унищожен сеновал ведно с 500 броя бали фураж. Причината за възникването на инцидента е в процес на изясняване.

10.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ