Dobrich News Добрич новини

Джулай Морнинг

Breaking News

Висше училище по мениджмънт откри новата академична година със студенти от пет континента

Днес, 26 септември 2016 г., понеделник (Денят на европейските езици), в сградата на Висше училище по мениджмънт в гр. Варна (ВУМ), бе даден старт на новата академична година.

Студенти от пет континента (Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка), идващи от близо 40 страни започват обучение във висшето училище. За първи път ВУМ приема студенти от Сейшелски острови, Колумбия, Хондурас и Танзания. Тази година ВУМ посреща младежи, които ще се обучават в корпусите на висшето училище във Варна и Добрич от: България, Холандия, Гърция, Молдова, Финландия, Монголия, Турция, САЩ, Франция, Ирландия, Испания, Португалия, Казахстан, Узбекистан, Армения, Мозамбик, Зимбабве, Австрия, Италия, Румъния, Камерун, Египет, Мароко, Йордания, Беларус, Украйна, Русия и други.

За повече от 20 години Висше училище по мениджмънт се превърна в разпознаваема образователна институция със студенти новатори, отстояващи мнението си и обучаващи се в уникална международна среда. Те ще следват в англоезичните бакалавърски и магистърски програми, позволяващи завършване с българска и британска диплома по: Международен бизнес мениджмънт, Бизнес Администрация, Хотелски мениджмънт, Маркетинг и мениджмънт, Бизнес информационни системи, МВА, Международен туристически мениджмънт. За първи път ВУМ приема студенти в специалности Софтуерни системи и технологии (към „Училище по компютърни науки“ на ВУМ) и Хотелиерство и кулинарни изкуства (към „Институт по кулинарни изкуства“ на ВУМ).

Програмата по откриването започна с предварителни опознавателни събития: отбелязване Европейски ден на езиците, общи снимки, игра „ПокеВУМ“, която има за цел новопостъпилите да научат местоположенията на забележителностите на гр. Варна чрез снимки, които ще бяха публикувани в социалните мрежи и др.

Официалното откриване стартира с приветствие от доц. Тодор Радев – ректор на ВУМ (преобразуваното с решение на НС от май 2015 г. Висше училище „Международен колеж – Албена“), който отбеляза, че висшето училище приема студенти за 22-ра година.

Тази година висшето училище отбелязва ръст при студентите, които идват от страни в ЕС, като едни от най-търсените са англоезичните специалности в областите: ИТ, Международен бизнес и маркетинг, туризъм и кулинарни изкуства, споделят от ВУМ.

Програмата по отбелязване на новата академична година включваше:

- Отпразнуване на „Европейски ден на езиците“, във фоайето на Висше училище по мениджмънт в гр. Добрич /ул. „България“ №3/ – „На различни езици с широко сърце“, една идея, реализирана от ВУМ, ПГТП „Райко Цончев“ и Народно читалище „Йордан Йовков-1870“. В нашето Езиково ателие кметът на град Добрич, господин Йордан Йорданов написа на български език ключовите думи на събитието - „милосърдие“, „любов“, „сърдечност“ и др., а заедно с него български и чуждестранни студенти във ВУМ, както и ученици на гимназията писаха послания на чужди езици.

- Официално откриване на академичната бе, в сградата на Висше училище по мениджмънт в гр. Варна, на ул. „Оборище“ № 13а.

- Предварителни опознавателни събития за студентите, бяха организирани по-рано, днес - общи снимки, игра „ПокеВУМ“, която има за цел ново-постъпилите студенти да научат местоположенията на забележителностите на гр. Варна чрез снимки, които ще бъдат публикувани в социалните мрежи и др.

- Първа информационна среща на студенти и преподаватели в корпуса на ВУМ в град Добрич – въвеждащи презентации и старт на информационната кампания и лекции, предстои от 10 часа на 27 септември, зала 205. Сред тях ще бъдат общи снимки, игра „ПокеВУМ“, която има за цел ново-постъпилите студенти да научат местоположенията на забележителностите на гр. Добрич чрез снимки, които ще бъдат публикувани в социалните мрежи и др.

Висше училище по мениджмънт (ВУМ) е правоприемник на ВУМК - аз също съм един от тях. Завършилите колежа могат да подължат следване - надстроична година за акад. бакалавър от ВУМ, а защо не за българска и британска магистърска степен.

ВУМ е новата абривиатура - старата ВУМК започва да отпада