Dobrich News Добрич новини

Висше училище по мениджмънт откри новата академична година със студенти от пет континента

Днес, 26 септември 2016 г., понеделник (Денят на европейските езици), в сградата на Висше училище по мениджмънт в гр. Варна (ВУМ), бе даден старт на новата академична година.

Студенти от пет континента (Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка), идващи от близо 40 страни започват обучение във висшето училище. За първи път ВУМ приема студенти от Сейшелски острови, Колумбия, Хондурас и Танзания. Тази година ВУМ посреща младежи, които ще се обучават в корпусите на висшето училище във Варна и Добрич от: България, Холандия, Гърция, Молдова, Финландия, Монголия, Турция, САЩ, Франция, Ирландия, Испания, Португалия, Казахстан, Узбекистан, Армения, Мозамбик, Зимбабве, Австрия, Италия, Румъния, Камерун, Египет, Мароко, Йордания, Беларус, Украйна, Русия и други.

За повече от 20 години Висше училище по мениджмънт се превърна в разпознаваема образователна институция със студенти новатори, отстояващи мнението си и обучаващи се в уникална международна среда. Те ще следват в англоезичните бакалавърски и магистърски програми, позволяващи завършване с българска и британска диплома по: Международен бизнес мениджмънт, Бизнес Администрация, Хотелски мениджмънт, Маркетинг и мениджмънт, Бизнес информационни системи, МВА, Международен туристически мениджмънт. За първи път ВУМ приема студенти в специалности Софтуерни системи и технологии (към „Училище по компютърни науки“ на ВУМ) и Хотелиерство и кулинарни изкуства (към „Институт по кулинарни изкуства“ на ВУМ).

Програмата по откриването започна с предварителни опознавателни събития: отбелязване Европейски ден на езиците, общи снимки, игра „ПокеВУМ“, която има за цел новопостъпилите да научат местоположенията на забележителностите на гр. Варна чрез снимки, които ще бяха публикувани в социалните мрежи и др.

Официалното откриване стартира с приветствие от доц. Тодор Радев – ректор на ВУМ (преобразуваното с решение на НС от май 2015 г. Висше училище „Международен колеж – Албена“), който отбеляза, че висшето училище приема студенти за 22-ра година.

Тази година висшето училище отбелязва ръст при студентите, които идват от страни в ЕС, като едни от най-търсените са англоезичните специалности в областите: ИТ, Международен бизнес и маркетинг, туризъм и кулинарни изкуства, споделят от ВУМ.

Програмата по отбелязване на новата академична година включваше:

- Отпразнуване на „Европейски ден на езиците“, във фоайето на Висше училище по мениджмънт в гр. Добрич /ул. „България“ №3/ – „На различни езици с широко сърце“, една идея, реализирана от ВУМ, ПГТП „Райко Цончев“ и Народно читалище „Йордан Йовков-1870“. В нашето Езиково ателие кметът на град Добрич, господин Йордан Йорданов написа на български език ключовите думи на събитието - „милосърдие“, „любов“, „сърдечност“ и др., а заедно с него български и чуждестранни студенти във ВУМ, както и ученици на гимназията писаха послания на чужди езици.

- Официално откриване на академичната бе, в сградата на Висше училище по мениджмънт в гр. Варна, на ул. „Оборище“ № 13а.

- Предварителни опознавателни събития за студентите, бяха организирани по-рано, днес - общи снимки, игра „ПокеВУМ“, която има за цел ново-постъпилите студенти да научат местоположенията на забележителностите на гр. Варна чрез снимки, които ще бъдат публикувани в социалните мрежи и др.

- Първа информационна среща на студенти и преподаватели в корпуса на ВУМ в град Добрич – въвеждащи презентации и старт на информационната кампания и лекции, предстои от 10 часа на 27 септември, зала 205. Сред тях ще бъдат общи снимки, игра „ПокеВУМ“, която има за цел ново-постъпилите студенти да научат местоположенията на забележителностите на гр. Добрич чрез снимки, които ще бъдат публикувани в социалните мрежи и др.

Висше училище по мениджмънт (ВУМ) е правоприемник на ВУМК - аз също съм един от тях. Завършилите колежа могат да подължат следване - надстроична година за акад. бакалавър от ВУМ, а защо не за българска и британска магистърска степен.

ВУМ е новата абривиатура - старата ВУМК започва да отпада