Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 7 септември, около 12:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект находящ се в град Каварна. Установено е, че за времето от 10:00 час до 12:00 часа на 7 септември неизвестен извършител е извършил кражба на дамска чанта с намиращите се в нея лични документи, вещи и сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 7 септември, около 21:00 часа в района на спортна зала „Простор” в град Добрич е извършена проверка на К.М. (23 г.), К.Н. (23 г.) и криминално проявените Г.Д. (23 г.), М.М. (24 г.), и четиримата от град Добрич. В хода на проверката в е установена суха тревна маса реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис с тегло 0,2 грама. Четиримата са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 7 септември, около 11:15 часа се тъжи 34 –годишен мъж от град Балчик. По данни на тъжителя в присъствието на свидетели Д.Д. (72 г.) от с. Църква, обл. Добрич е отправил заплахи, съпроводени с вадене и насочване на газов пистолет към тъжителя. На Д.Д. е съставен акт по УБДХ. На свое заседание Р.С. Балчик налага на извършителя административно наказание „глоба” в размер на 100 лева.

На 7 септември, около 16:30 часа в с. Кочмар, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с варненска регистрация, управляван от Р.С. (28 г.) от с. Безмер, обл. Добрич. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на МПС е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 7 септември, около 17:00 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от Б.Р. (34 г.) от с. Безмер, обл. Добрич. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 септември е получено съобщение за пожар на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, паркиран на територията на град Балчик. Вследствие на пожара e обгоряла предна лява част на МПС. От проведените незабавни оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служителите на РУ МВР Балчик е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения и известен на МВР А.А. (42 г.) от с. Царичино, обл. Добрич. На задържания е повдигнато обвинение, материалите по случая са докладвани на РП град Балчик. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителя продължава.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 11 пожарa на сухи треви и отпадъци без материални загуби и 2 пожара с нанесени материални щети.

На 7 септември, около 00:20 часа е получено съобщение за пожар в частен имот на територията на с. Жегларци, обл. Добрич. Изпратените кипи успяват да потушат огъня в 07:45 часа. Вследствие на пожара са унищожени 150 м2 сграда, 300м2 покривна конструкция, покъщнина, бяла и черна техника, опушени са 400 м2 стени. Причината за възникването на инцидента е в процес на установяване.

08.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ