Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 2 септември, около 15:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на около 1 км. преди табелата за с. Свобода, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Форд” с добричка регистрация напуска пътното платно и се удря странично в крайпътно дърво. От настъпилото ПТП е пострадал водача на автомобила Т.И. (46 г.) от с. Северци, обл. Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич с контузна рана на глава, порезна рана на бедро и коляно, без опасност за живота. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,10 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 2 септември, около 17:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. В хода на проверката са установени и иззети по надлежния ред 5 броя полиетиленови пликчета със суха тревна маса, реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло 3,5 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Х. (23 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на Първо РУ МВР Добрич е задържан криминално проявения и осъждан Г.Г. (25 г.) от град Добрич. В хода на работа е установено, че задържания е съпричастен към множество кражби на велосипеди, извършени от началото на 2016 г. Материалите по случая са докладвани на РП Добрич. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.
[next]
На 3 септември, около 02:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от питейно заведение в района на плажната ивица на с. Крапец, обл. Добрич. На място е установено, че неизвестен извършител е извършил кражба на кутия за дарения с намиращите се в нея сума пари от около 400 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

На 3 септември, около 02:20 часа е получено съобщение за скандал между група мъже пред ЦСМП град Балчик. На място са установени пострадалите Д.Х. (35 г.) със фрактура на нос и десен глезен и К.Х. (35 г.) с фрактура на ляв глезен. С полицейска мярка за срок от 24 часа за задържани двама от извършителите М.Ч. (28 г.) и Н.Н. (21 г.), и двамата от град Балчик. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 3 септември, около 20:50 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло вещество, реагиращо на наркотичното вещество метамафетамин с тегло 4,8 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените И.К. (30 г.) и М.Ж. (36 г.), и двамата от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.
[next]
На 2 септември, около 22:10 часа по ул. „Христо Ботев” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара със суха тревна маса. При извършения полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис, с тегло 0,7 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Х.А. (27 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 септември, около 19:00 часа в градски парк „Свети Георги” град Добрич е извършена проверка на Т.М. (31 г.) от град Бургас. В хода на проверката е установено суха тревна маса, реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло 0,7 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа Т.М. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 септември, около 23:20 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения А.И. (34 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено полиетиленово пликче със суха тревна маса, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис с тегло 0,3 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа А.И. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 4 септември, около 13:30 часа се тъжи 21-годишен мъж от село Средня, обл. Шумен. По данни на тъжителя, за времето от 05:05:30 часа на територията на к.к. Албена неизвестен извършител е извършил кражба на мъжки портфейл с намиращите се в него сума пари, лични документи и вещи. От проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Я.Д. (50 г.) от с. Оброчище, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена

На 5 септември, около 07:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се по ул. „Струма” в град Добрич. Установено е, че за времето от 17:00 часа на 3 септември до 07:00 часа на 5 септември, неизвестен извършител е проникнал в апартамента. По данни на тъжителя е извършена кражба на златни накити с общо тегло 40 грама. По случая е образувано досъдебно производство по описан а Първо РУ МВР Добрич.

На 5 септември, около 23:35 часа по ул. „Варненска”в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,72 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Ш.А. (38 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 5 септември, около 23:55 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с разградска регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата, индикация отчита наличието на 1,68 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.Ю. (36 г.) от град Тервел. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 6 септември, около 02:0 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” със софийска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,55 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения П.П. (26 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 септември, около 09:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Одринци, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в стопанска постройка. По данни на тъжителя е извършена кражба на агне с тегло около 35 кг и две ловни кучета. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.
[next]
На 6 септември, около 04:30 часа на КПП Балчик в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Тойота” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените Д.И. (34 г.) от с. Гурково, обл. Добрич и Н.И. (28 г.) от град Балчик. По случая са образувани бързи полицейско производства по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 6 септември, след проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия в момент на продажба на наркотични вещества е задържан криминално проявения С.А. (34 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 23 пожарa на сухи треви и отпадъци без материални загуби и 6 пожара с нанесени материални щети.

07.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

ИНФРОМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ

ОД МВР ДОБРИЧ прекратява издирването на Атанаска Илиева Господинова на 90 години, от с. Овчарово, обл. Добрич.

Жената е установена, прегледана в МБАЛ Добрич, без опасност за живота.

ОД НА МВР ДОБРИЧ