Dobrich News Добрич новини

Престъпността днес

На 27 септември, при извършване на ПСД от служители на РУ Ген. Тошево срещу употребата и разпространението на наркотични вещества, в частен дом в с.Спасово, обитаван от К.К., на 33 г. от с.с. е намерено и иззето пликче със суха тревна маса с тегло 0,2 гр. реагиращо на канабис. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Ген. Тошево.

На 27 септември, в 00:25 часа на околовръстен път Добрич, от служители на Първо РУ Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген”, с ТХ регистрация, с водач Д.Д., на 20 г. от с.Стожер. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 0,24 промила алкохол в издишания от водача въздух, а от проверката за употреба на наркотици или упойващи вещества, уреда отчита положителен резултат за наличие на тетрахидрокарабинол. Взета кръвна проба за химически анализ. По случая е образувано бързо производство, водача е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.


През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич е регистриран един пожар с нанесени материални щети и пет пожара без загуби. Оказана е техническа помощ при един случай.


28.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ