Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 16 септември, 15:30 часа, в центъра на с. Козлодуйци, от служители на Второ РУ Добрич спират лек автомобил „Сеат”, с ТХ регистрация, управляван от А.С., на 50 г. от с.Черна, като при извършената проверка на документите на автомобила водача не представя СРМПС, част 2 и след справка е установено, че МПС е спряно от движение. В момента на извършване на проверката, водача подхвърля банкнота от 50 евро в патрулния автомобил, като е предложил да не бъде санкциониран. Извършен оглед, иззета банкнотата от 50 евро. По случая е образувано бързо производство, а водача е задържан за срок от 24 часа.

На 16 септември, в 16:05 часа в с. Божан, общ. Тервел, на ул. Първа, служители на РУ Тервел спират л.а.”Фиат”, с В регистрация, управляван от М.С., на 42 г. от с. Соколово, неправоспособен. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 1,77 промила алкохол в издишания от водача въздух, отказва кръвна проба. По случая е образувано бързо производство, а водача е задържан за срок от 24 ч.

На 14 септември, в 08:30 часа в Първо РУ Добрич е заявено от Н.Ч., на 67 г. от гр.Добрич, че неизвестно лице е извършило кражба на акумулаторна батерия от лекия му автомобил „Опел”, с РР регистрация, паркиран пред дома му на ул.”Трепетлика”. След проведени ОИМ от служители на Първо РУ Добрич е установен извършителя на деянието - В.Н., на 21 г. от гр.Добрич, като акумулатора е намерен и върнат на собственика. Материалите по случая са изпратени в Районна прокуратура Добрич.

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани един пожар с нанесени материални щети и осем пожара без загуби.

17.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ
[next]
На 17 септември е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Спасово, обл. Добрич. Установено е, че през незаключена входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари в лева и евро, 4 броя мобилни телефони, лични документи и вещи.
На същата дата е получено съобщение за извършена кражба от частен имот в с. Спасово. Установено е ,че за времето от 10 септември до 17 септември неизвестен извършител е проникнал в двора. По данни на тъжителя е извършена кражба на мотофреза „Хускварна”. По двата случая са образувано досъдебни производства по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 17 септември, около 08:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Дропла, обл. Добрич. Установено е, ч лек автомобил „Дачия” с пловдивска регистрация, управляван от 24-годишната А.И. от град Добрич отнема предимството на лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация, управляван от 37-годишната Д.Д. от с. Гурково, обл. Добрич. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадала водача на лекия автомобил „Дачия”. Жената е транспортирана и настанена в МБАЛ Добрич с диагноза комоцио, без опасност за живота. По случая е взето отношение по ЗДвП.

На 17 септември е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Трети Март” в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, управляван от М.К. (24 г.) от град Добрич поради неспазване на дистанция застига и блъска в задната част служебен автомобил на МВР, марка „Опел” с добричка регистрация. Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени материални щети по служебния автомобил. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на двамата водачи е с отрицателен резултат. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

На 17 септември са получени два сигнала за кражба на земеделска продукция от царевична нива и стопански двор в землището на с. Изворово, обл. Добрич. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУ МВР Генерал Тошево са установени извършителите на деянието криминално проявения С.Д. (25 г.) и 46-годишната М.М., и двамата от с. Изворово. Вещите предмет на кражбата 240 кг царевица, 4 броя бали фураж и около 55 кг пшеница са върнати на собствениците. По двата случая са образувани досъдебни производства по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 17 септември, около 18:45 часа след проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия са извършени претърсвания и изземвания в частен имот находящ се по ул. „Ралица” в град Добрич. В хода на проверката са установени бяло прахообразно вещество с тегло 6 грама реагиращо на наркотичното вещество амфетамин, 6 броя жълтеникави хапчета реагиращи на наркотичното вещество амфетамин и суха тревна маса с тегло 60 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Р.Й. (26 г.) от град Добрич. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава по описа на ОД МВР Добрич.

На 18 септември, около 02:20 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ровер” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,88 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Н.К. (32 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 18 септември, около 18:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се по ул. „Кирил и Методий” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец на тераса, неизвестен извършител е проникнал в апартамента. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари, лаптоп и три бутилки спиртни напитки. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 18 септември, около 12:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Опълченска” в град Добрич. Установено е, че лек автомобил „Рено” с добричка регистрация се удря в колесен трактор „Джон Диър” с добричка регистрация. От настъпилото ПТП е пострадал пътника в лекия автомобил, който е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза комоцио, без опасност за живота. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 18 септември, около 18:55 часа по ул. „Батак” в град Добрич е извършена проверка на И.И. (24 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени и иззети по надлежния ред суха зелена маса и бяло прахообразно вещество. При извършения полеви тест, същите реагират на наркотичните вещества канабис с тегло 0,8 грама и амфетамин с тегло 0,6 грама. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 18 септември, около 23:20 часа по ул. „Отец Паисий” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Д.А. (29 г.) от град Добрич. В хода на проверката е открита суха тревна маса с тегло 0,8 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 19 септември, около 03:00 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд”, управляван от криминално проявения Н.Н. (39 г.) от с. Воднянци, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,25 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа водача на автомобила е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 16 пожарa на сухи треви и отпадъци без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.


На 18 септември, около 03:40 часа е получено съобщение за пожар в стопански двор на територията на с. Соколово, обл. Добрич. Изпратените четири пожарни екипа на ПБЗН Добрич успяват да потушат огъня в 08:00 часа на 19 септември. Вследствие на пожара са унищожени 9 000 броя бали фураж слама, 150 м2 покривна конструкция. Спасени са прилежащите четири стопански сгради и 10 броя земеделска техника. Причините за възникването на инцидента са в процес на изясняване.

19.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ