Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 14 септември, в 20:50 часа в ж.к. Балик от служители на Първо РУ Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген”, с ТХ регистрация, в който на установени лицата Б.А., на 33 г.; З.М., на 25 г. и А.В., на 37 г., всички от гр.Добрич, като в пепелник до седялката на водача в автомобила е намерено пликче със суха тревна маса, а при полицейски обиск в бельото на Б.А. е намерено още едно пликче със суха тревна маса, реагиращи на канабис, двете с общо тегло 1,3 гр. Установено е, че пликчетата са притежание на Б.А., задържан за срок от 24 часа, образувано бързо производство.

На 13 септември, на път след с. Подслон, посока гр. Тервел от служители на полицейски участък Карапелит към Второ РУ Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Опел”, без регистрационни номера, управляван от А.И., на 19 г. от с.Карапелит, като при извършено претърсване в автомобила е намерено полиетиленово пликче със суха тревна маса, реагираща на канабис, с тегло 1 гр., при извърен обиск на водача са намерени 2 пликчета с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, с тегло 0,7 гр. По случая е образувано бързо производство, повдигнати са обвинения на водача и са съставени актове по ЗДвП.

На 13 септември, служители на РУ Шабла установяват Й.М., на 27 г. от гр.Шабла, извършила кражба на земеделска продукция - 10 кг. орехи от крайпътен пояс със орехови дървета, собственост на Община Шабла. По случая е съставен акт.

На 14 септември в 09:00 часа в Първо РУ Добрич е получено съобщение от Н.Ф., на 42 г. от с.Бенковски, че за периода 10.09. – 13.09.2016г., неизвестен извършител, чрез натиск с твърд предмет на прозорец от ПВЦ дограма е проникнал в апартамента на брат му, находящ се на ул.”П.Хитов” в гр. Добрич и е отнел златни накити, с общо тегло 100 гр., преносим компютър и сумата от 5000 евро. По случая е образувано досъдебно производство.


През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани дванадесет пожара без загуби. При два случая е оказана техническа помощ.


15.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ