Dobrich News Добрич новини

Кражби и пожари днес

На 1 септември, около 01:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на преносим компютър. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служителите на РУ МВР Каварна е установен извършителя на домова кражба в с. Септемврийци извършена на 30 август т.г. Това е криминално проявения М.И. (23 г.) от град Каварна. Материалите по случая са докладвани на РП Каварна.

На 31 август, около 18:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Кранево. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация управляван от 49-годишната В.А. застига и блъска 56-годишна пешеходка. След удара МПС продължава движението си и се блъска в паркиран лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация. ОТ настъпилото ПТП е пострадала пешеходката, която е настанена в МБАЛ „Св. Анна” в град Варна с фрактура на долен крайник, без опасност за живота. Водача на автомобила е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.
[next]
На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 4 пожарa на сухи треви и отпадъци без материални загуби и два пожара с нанесени материални щети.

На 31 август, около 14:00 часа е получено съобщение за пожар в горски масив в землището на с. Тригорци, обл. Добрич. На място са изпратени 3 пожарни екипа, които успяват да потушат огъня в 19:05 часа. Вследствие на пожара са унищожение 50 дка горски масиви, спасени са прилежащите 300 дка. Причината за възникването на инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

На 31 август, около 14:45 часа е получено съобщение за възникнал пожар в лозови масив в землището на град Шабла. На място са изпратени 2 пожарни екипа, които успяват да потушат огъня в 18:05 часа. Вследствие на пожара са изгорели 2 дка лозови насаждения и високоволтов ел. проводник, спасени са прилежащите 100 дка масиви. Причината за възникването на пожара е късо съединение.

1.09.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ