Dobrich News Добрич новини

GRIMAZE – Да Живеем в Чистота Тур - национално турне


Тази есен музикантите от група Grimaze тръгват на турне “Да Живеем в Чистота”. Турът включва организирани дневни събития за почистване на отпадъци и вечерни концерти в градовете: Добрич, Бургас, Варна, Севлиево, Русе, Пловдив, Стара Загора и София.

“Покрай приятелството и музиката ни започнахме да пътуваме заедно често и не можехме да не забележим колко мнооого отпадъци се хвърлят просто така – сред природата. Започнахме да се замисляме, че реално тези отпадъци във времето стават част от почвата, от която се храним и въздуха, който дишаме. Стават част от нас, защото буквално ядем и дишаме тези химикали. Не трябва човек да е квантов физик, за да се сети, че с текущия ни начин на живот нанасяме щети, заради които бъдещите деца страдат.”

От около година музикантите развиват инициативата “Да Живеем в Чистота”:


Това е страничка във facebook, където те и други привърженици на идеята публикуват снимки на отпадъците, които са събрали с идеята да вдъхновят повече хора да чистят или поне да пазят чисто.

За кратко време инициативата събира над 5000 последователя, които почистват заедно над 65 000 литра боклук.

“Казват, че човек е това, което оставя след себе си. Макар че с бандата не изхвърляме отпадъци в природата, един ден решихме, че не можем просто да се разхождаме, да се радваме на слънцето и да подминаваме целия този боклук навсякъде. В този ден събрахме първите си няколко чувала отпадъци и чувството беше толкова яко, че го препоръчваме на всички. Чувството, че вместо да приспиш собствената си съвест с нещо от сорта на “гадно е, но не е моя работа”, се взимаш в ръце и ставаш част от промяната, която искаш да видиш в света. Ние искаме да оставим чист свят за бъдещите деца. А вие?”

Виждайки толкова много ефективност и ентусиазъм от съвсем малко усилия, на приятелите от Grimaze им хрумва идеята да направят и събития за почистване покрай концертите, които така или иначе имат. Ето го и турът “Да Живеем в Чистота”:


Ето и отделните събития за почистване и концерти:ПОЧИСТВАНЕ – ДАТИ И МЕСТА

28.09 – ДОБРИЧ – Градското дере околo Kaufland

29.09 – БУРГАС – Върхът с кръста над Меден Рудник

30.09 – ВАРНА – Паметника на Почивка

07.10 – СЕВЛИЕВО – Около моста на Кольо Фичето – 14:00

08.10 – РУСЕ – Комплекс Левента – 14:00

14.10 – ПЛОВДИВ – Post-Culture Stage
Повече информация скоро!

15.10 – СТАРА ЗАГОРА – Бранителите на Стара Загора – 13:00

22.10 – СОФИЯ – Копитото, Витоша

КОНЦЕРТИ – ДАТИ И МЕСТА

27.09 – ДОБРИЧ – Басейна в Скейт Парка – 20:00

29.09 – БУРГАС – Бар без Име – 20:00

30.09 – ВАРНА – Vintage 33 – 21:00

01.10 – БУКУРЕЩ – Under – 20:30

07.10 – СЕВЛИЕВО – Клуб “Кафе Театър” – 22:00

08.10 – РУСЕ – Караоке Стар – 21:30

14.10 – ПЛОВДИВ – Post-Culture Stage
Повече информация скоро!

15.10 – СТАРА ЗАГОРА – Jam Club – 22:00

22.10 – СОФИЯ – The Stage – 20:30

От Grimaze ще осигурят материали за почистване като чували за отпадъци и ръкавици. Настроение!

Отделно казват, че не е задължително хората, които само искат да чистят да идват на концерт. Както и не е задължително хората, които само искат да дойдат на концерт – да чистят. Все пак – всеки, който участва в почистването през деня ще получи безплатен вход за концерт вечерта.

“Надяваме се много хора да се обединим, да почистваме заедно и да споделим музика. Вярваме, че това ще вдъхнови още повече хора да започнат да чистят и да пазят чиста. Нека днес заедно да живеем в чистота!”

Благодарим!
Здравейте,

Казвам се Мелина Крумова и съм част от група  Grimaze, както и инициати вата " Да Живеем в Чистота"

Накратко: Ще организираме събитие за почистване на 28.09  в Добрич и имаме нужда от вашата помощ, за да достигнем до повече хора.

Въпреки че на постера ни пише, че ще чистим Градското Дере, се наложи в последния момент да сменим мястото със "Скейт Парк"-а, тъй като се оказа, че първото място някой го е почистил :)) {Община Добрич - бел.ред.}

Надълго: Ние сме 4-ма приятели музиканти. Нашата банда се каз ва Grimaze. От около година започнахме инициати вата " Да  живеем  в  чистота":

Идеята е простичка: ние сме просто четирима музиканти-приятели, които където и  да ходим - носим с нас чу валчета и отделяме  време  да събираме отпадъците, които са разх върляни  в огромни количест ва из прекрасната ни приро да.

В  даден момент решихме  да си напра вим страничката  Да  Живеем  в  Чистота, където  да кач ваме снимки на събраните отпадъци, с идеята и други хора  да се  вдъхно вят  да:

- събират по някой отпадък
- или по няколко чу валчета отпадъци
- или поне  да спрат  да ги х върлят на всякъде

Много хора се  влюбиха  в идеята и за по-малко от година събрахме над 5000 последо вателя, с които изчистихме над 65 000 литра отпадъци.

Виж дайки толко ва много ефекти вност с толко ва малко усилия ни дойде и идеята  да организираме турне, на което на само  да с вирим, но и  да чистим. Ще имаме дне вни събития за почист ване и  вечерни концерти  в 8 български гра да.


Добрич:  https://www.facebook.com/events/579241248913952/

Ето и статия, която сме писали в блога ни и в която сме разказали подробно за идеята ни:  https://goo.gl/HtVAm8

Молбата ни към вас е да:
- разпространите както можете нашите събития
да се включите в тях
да поканите приятели

За да живеем всички в по-чист свят :)) Прикачваме ви написано от нас прес съобщение, снимка и визии. Благодарим ви за отделеното време.