Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес в Шумен

На 3 май, около 08:05 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект находящ се на територията на ул. „Независимост” в град Добрич. Установено е, че за времето от 19:45 часа на 2 май до 07:30 часа на 3 май чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на цигари, шоколадови изделия и сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 3 май, около 03:20 часа е получено съобщение за извършена кражба по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Установено е, че от шахти разположени по протежението на булеварда в района на паметника „Хан Аспарух” неизвестен извършител е извършил кражба на 660 метра телефонен кабел.

Около 06:30 часа в района на село Градище, обл. Шумен е спрян за проверка товарен автомобил „Мерцедес” с чужди регистрационни номера. Зад микробуса се е движел джип „Митсубиши” също със чужда регистрация, като при вида на униформените, водачът му поема по черен път в опит да осуети полицейската проверка. Малко по-късно същия засяда и е задържан от полицейските служители. При извършения оглед на място е установено, че в автомобилите се намира голямо количество проводници. За срок от 24 часа в полицейския арест в Шумен са задържани Н.К. (37 г.), Г.П. (37 г.) и В.К. (33 г.), и тримата от област Плевен. Работата по установяването и документирането на цялата престъпна дейност на задържаните продължава.

На територията на ОД МВР Добрич е регистриран 1 пожар без материални загуби.

04.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ