Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 27.05.2016 г. в 03:50 часа чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е получено съобщение от С.Г., на 64 г. от гр.Добрич, че е установил взломена входната врата на дома си. При извършения оглед е установено, че чрез взлом на патрон на метална врата неизвестен извършител е проникнал в дома му в ж.к. „Строител” и е извършил кражба на сумата от 600 лева и лаптоп. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 май, в 23:22 часа в гр. Добрич на ул.”Гоце Делчев”, автопатрул на Първо РУ Добрич подава сигнал със стоп палка на л.а.”Ауди”, като водача отказва да спре на оказаното място и продължава движението си в посока бул.”Русия”. Автомобилът е последван и по-късно спрян до Агромагазин, установен водача А.А., на 22 г. от гр. Добрич. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 1,50 промила алкохол в издишания от водача въздух, отказва кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ Добрич, а водача е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 27 май, в 23:50 часа след проверка на четири съмнителни лица в с. Оброчище, при извършен обиск в едно от тях - М.М., на 22 г. от с.с. е открито и иззето полиетиленово пликче със суха тревна маса с тегло 0,5 гр. По случая е образувано бързо досъдебно производство по описа на РУ Албена, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 27 май, чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е получено съобщение за кражба на вода в гр.Шабла. Установено е, че неизвестен извършител, чрез гумен маркуч се е прикачил водопреносната мрежа, собственост на „В и К” – Добрич, който отвежда водата в двор на частен дом, с ползвател Н.Н., на 47 г., от гр. Шабла. По случая е образувано досъдебно производство.
Продължава на следващата страница ...
[next]
На 28 май, в 08:50 часа по телефона в РУ Балчик е получено съобщение от И.И., на 50 г., технически сътрудник към фирма „Нижкаб” ООД Балчик, за това, че за времето от 18:00 ч. на 27.05. до 08:30 ч. на 28.05.2016 г., неизвестен извършител е извършил кражба на седем осветителни тела за градинско осветление и две глинени делви от дворовете на два съседни имота, находящи се в гр. Балчик, в.з. „Кулака”, собственост на горепосочената фирма. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 май, в 22.10 часа, служители на Първо РУ Добрич, при проверка на л.а. „Сеат”, с В регистрация, с водач С.А., на 23 г. от с. Дончево, пътник И.С., на 19 г. от с. Богдан, в който са открити две полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 0,8 гр., реагиращана канабис. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 29 май, в 23.50 часа, служители на Първо РУ Добрич, при проверка в ж.к.”Иглика” на лицето Г.А., на 38 г. от гр.Добрич е открито полиетиленово пликче със суха тревна маса с тегло 0,5 гр., реагираща на канабис. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 30 май, в 00.00 часа, служители на Първо РУ Добрич, при обход в ж.к.”Балик”, до дърво, в близост до жилищен блок е открита чантичка, с намиращите се в нея полиетиленово пакетче с форма на топка, съдържащо бяло вещество, пластмасова опаковка „Упсарин” с две пакетчета прахообразно вещество, с общо тегло 27,1 гр., реагиращи на амфетамин, черно пакетче със суха тревна маса с тегло 8 гр., реагираща на канабис. В близост са установени лицата Я.Г., на 17 г., Д.Д., на 18 г., Д.П., на 19 г. и А.Г., на 17 г., който е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по изясняване на съпричастността на лицата продължава.

На 29 май, в 05:30 часа, чрез ЕЕН 112 в РУ Балчик е получено съобщение от З.Д., на 32 г. от село Змеево, за това, че за времето от 03:30 ч. до 05:30 ч. на същата дата неизвестен извършител е счупил предно панорамно стъкло и е изкривил предния капак на ползвания от него л.а.„Пежо”, с ТХ регистрация, паркиран пред дома му. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 май, в РУ Шабла се тъжи Д.Д., на 39 г. от гр. Шабла, за това, че за времето от 10:00 часа до 13:00 часа на 29.05.2016г. в с. Горун, неизвестен извършител е натровил пчели от пет пчелина, собственост на различни ЗП, вследствие третирането на земеделски площи в землището на с.с. с препарати за растителна защита. По случая е образувано досъдебно производство.


През последните три денонощия на територията на ОД на МВР Добрич е регистриран един пожар без загуби. При един случай е оказана 1 бр. техническа помощ.


30.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ