Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 19 май, чрез телефон 112, в Първо РУ Добрич е получено съобщение от А.Ч. от гр.Добрич, за това че на 18 срещу 19 май 2016 г. неизвестно лице е извършило кражба на 2 дрелки, перфоратор, хилти и нивел от незавършен строеж по ул.”Иван Х.Вълков” в гр.Добрич. Образувано е досъдебно производство.

На 19 май, във Второ РУ Добрич е получено съобщение за извършена телефонна измама в с.Ведрина, община Добричка. На 18 май, около 10.00 ч., неизвестно лице е позвънило на домашния телефон на Д.Е., на 78 години и въвеждайки я в заблуждение, че е съпруг на внучката й, е поискало 2000 лева заем за закупуване на ниви, като впоследствие потърпевшата е предала тази сума. По случая се работи в условия на досъдебно производство.

На същата дата в РУ Балчик е получено съобщение, че за времето от 19.30 часа на 18 май до 14.15 часа на 19 май неизвестно лице е проникнало през незаключена входна врата в частен дом в гр.Балчик и е извършило кражба на 2 ъглошлайфа и бормашина. Образувано е досъдебно производство.
Продължава на следващата страница ...
[next]
На 19 май, около 12.00 часа, в РУ Каварна се тъжи 60-годишен жител на с.Видно, за това че неизвестно лице е проникнало през незаключена врата в дома му и е извършило кражба на 40 лева. При проведени ОИМ е установен и задържан извършителят Р.И., на 40 години, от същото село, криминално проявен, който прави пълни самопризнания за извършената кражба. По случая е образувано бързо производство, а лицето е задържано за 24 часа.

На 19 май, около 11.10 часа, на изхода на КПП Албена, служители на РУ Албена са спрели за проверка л.а. „Сузуки Вагон”, с варненска регистрация, управляван от Т.Т., на 40 години, от с.Здравец, обл.Разград. При последвалата проверка на водача за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация е отчела 1,63 промила алкохол издишания въздух. Образувано е бързо производство, а лицето е задържано за 24 часа.

При проведени ОИМ от служители на РУ Албена е установен и задържан М.М., на 22 години, от с.Оброчище, който на 11 април 2016 г. противозаконно е отнел л.а. „Фолксваген Венто”, с добричка регистрация, паркиран в гараж в с.Оброчище. Автомобилът е установен, а лицето е направило пълни самопризнания.

На 20 май, в 03:32 ч., в Първо РУ Добрич е получено съобщение, че по ул.Генерал Манзей в гр.Добрич гори лек автомобил „Киа”, с добричка регистрация. На място е изпратен екип на РСПБЗН Добрич, които са изгасили горящия автомобил. В следствие на пожара са нанесени значителни

материални щети по автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

През последното денонощие на територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара с нанесени материални щети.

20.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ