Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 18 май, около 14:00 часа в Първо РУ Добрич е получен сигнал за л.а.”Фолксваген”, движещ се по околовръстен път, със съмнение, че водача е употребил алкохол. На кръстовището с ул.”Христо Ботев” автопатрул на КАТ подава сигнал със стоп палка, като водача отказва да спре на оказаното място и продължава движението си. Автомобилът е последван и по-късно спрян, установен водача А.С., на 63 г. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 1,53 промила алкохол в издишания от водача въздух, взета кръвна проба за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ Добрич, а водача е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 18 май, в 16:30 часа, чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е получено съобщение за лице, което проси в жилищен блок в ж.к.”Добротица”, от служители на Първо РУ Добрич е установено лицето Ц.В., на 45 г. от гр.Добрич, която се представяла на живущите за нова съседка и им искала пари назаем. По случая е образувано досъдебно производство,а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 18 май, след проведени ОИМ от служители на Второ РУ Добрич, във връзка с палеж в частен имот в с. Ловчанци е установен извършителя на деянието – криминално проявения А.Х., на 31 г. от гр.Добрич, брат на собственичката. Установено е, че след възникнал скандал неволно е причинил пожара в стопанската постройка на сестра си. Работата по случая продължава.
Продължава на следващата страница ...
[next]
На 18 май, след проведени ОИМ от служители на РУ Каварна, във връзка с кражба на смесителни батерии и захранващи кабели на електроуреди от частен имот в гр.Каварна е установен извършителя на престъплението – криминално проявения З.Л., на 18 г. от с. Травник. Същият е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 18 май, при СПО, след проведени ОИМ за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества и извършено претърсване и изземване в частен дом в гр.Ген. Тошево, от служители на РУ Ген. Тошево е открита суха тревна маса, с общо тегло 10 гр., реагираща на канабис. Срещу обитателя на жилището, криминално проявения Г.Ж., на 35 г. е образувано бързо досъдебно производство. По случая са задържани още четири лица от гр.Ген. Тошево, на възраст 17-19 г., едно от тях изхвърля на земята полиетиленов плик със суха тревна маса, с тегло 0,5 гр.

На 18 май, след извършена проверка в частен дом в гр.Тервел, обитателя на жилището, В.П., на 30 г. предава доброволно на служители на РУ Тервел отглежданото от него един брой растение „Марихуана” в саксия, с височена около 30 см., като при направен полеви тест реагира на канабис. Извършен оглед. Срещу лицето е образувано бързо досъдебно производство.

На 18 май, след проведени ОИМ от служители на РУ Тервел са установени извършителите на две кражби от вендинг автомати в гр. Тервел – И.И., на 23 г. и Д.Д., на 25 г. от гр. Тервел. Същите правят самопризнания и предават метална кутия за монети от единия автомат и описват механизма на деянията. Работата по установяване и доказване цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич е регистриран един пожар с нанесени материални щети.

19.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ