Dobrich News Добрич новини

Взломни кражби

На 07.05.2016 г., около 10:30 ч., при обход в централна градска част служители на Първо РУ Добрич установяват л.а.”Ауди А 4”, с РР регистрация, собственост на Б.Х., на 37 г., обект на ПЗО от гр.Исперих на 05.05.2016г. Извършени ПСД от ДСОГ на Първо РУ Добрич от които е установено, че по МПС са нанесени материални щети – счупено предно панорамно стъкло, преден десен фар, калник и предна броня. Образувано е досъдебно производство, автомобила е върнат на собственика. След проведени ОИМ от служители на Първо РУ Добрич на 13.05.2016г. е задържан О.О., на 23 г. от с.Рогозина, осъждан, който прави самопризнания за извършеното престъпление. На лицето е наложена мярка задържане за срок от 72 ч., с постановление на РП гр.Добрич.

На 12.05.2016 г. след проведени ОИМ и ПСД от служители на Първо РУ Добрич, във връзка с извършени взломни кражби от МПС от 10.05. до 12.05.2016г. е задържано лицето Г.Г., на 27 г. от гр.Добрич, осъждан, който прави самопризнания за извършените деяния, като са установени и иззети част от вещите, предмет на престъпленията. На лицето е наложена мярка задържане за срок от 72 ч., с постановление на РП гр.Добрич. Работата по установяване и доказване цялостната престъпна дейност на извършителя продължава.

На 13.05.2016 г. в 09:00 часа чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е получено съобщение от И.Н., на 58 г. от гр.Добрич, за това, че за времето от 02:00 до 07:00 часа на с.д., чрез повреждане на алуминиева входна врата неизвестен извършител е проникнал в дома му на ул.”Средна гора” и е извършил кражба на сумата от 12 000 лева, дамски златен пръстен и часовник. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13.05.2016 г. в 04:05 часа, чрез ЕЕН 112 в РУ Балчик е получено съобщение от В.А., на 53 г. от гр.Балчик, за това, че в двора му е възникнал пожар, като гори предния капак и двигателя на лекия му автомобил „Ауди А 4”. При пристигане на място от служители на РУ Балчик пожара е потушен от собственика на л.а., като е установено, че неизвестен извършител от съседен двор залива с неустановена течност предния капак на автомобила, след което я запалва. В резултат на пожара е обгоряла предната част на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13.05.2016 г., в 11:00 часа в РУ Ген. Тошево лично се тъжи Г.В., на 58 г. от гр.Ген. Тошево, за това, че на с.д. около 10:30 часа, минавайки покрай имота си, представляващ бивши оранжерии, намиращ се на гл. път ІІ-29, на около 1,5 км. преди табелата на с.Йовково е видял четири непознати за него лица да демонтират покривната конструкция на едно от помещенията. По случая е образувано досъдебно производство.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич няма регистрирани пожари. Оказана е техническа помощ в гр. Балчик.

14.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

На 14.05.2016 г. в 13:57 часа, чрез ЕЕН 112 в РУ Балчик е получено съобщение за паднал мотоциклетист на кръстовище с кръговото движение до дензиностанция „Лафи”. Установено е, че водача Н.Р., на 46 г. от с.Ляхово, управлявайки мотоциклет „Кавазаки”, с ТХ регистрация, посока от гр.Добрич към гр.Балчик, губи управление и пада в триъгълен затревен остров в западния край на кръстовището. Транспортиран до ЦСМП Добрич, където след преглед е установено, че пострадалия има счупена ключица на дясна ръка и спукано ребро. По случая е образувано досъдебно производство.

На 14 май, при проведена СПО във връзка с противодействието на разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на РУ Каварна при извършване на проверка в дома на лицето С.С., на 58 г. в с.Белгун е намерен един килограм нарязан тютюн без акцизен бандерол, две кутии с хартиени гилзи за направа на цигари и машинка за пълнене, за които лицето заявява, че са негови.

На 15 май, в 18:37 часа, в гр.Добрич, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Фолксваген” с ТХ регистрация, управляван от Ж.Б. (52 г.) от гр.Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,97 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо производство, водача е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 15 май, в 22:06 часа е посетено възникнало ПТП в град Добрич, по бул.”25-ти Септември”, след разклона за ресторант „Спорт палас”, в посока центъра. Установено е, че водача на лек автомобил „Пежо” – Ж.Д., на 42 г. от гр.Добрич, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол в зоната на ляв завой, поднася се в ляво на движението си и се удря в крайпътен билборд. Вследствие на удара лекия автомобил се разпръсква на множество части и се преобръща по таван. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 1,87 промила алкохол в издишания от водача въздух, взета кръвна проба за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ Добрич, а водача е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 15 май, около 20.45 часа, служители на РУ Балчик, при обиск на съмнително лице - К.С., на 33 г. от гр.Балчик, намират полиетиленово пликче със суха тревна маса с тегло 0,5 гр., реагираща на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 15 май, в 18:30 часа в РУ Каварна е получено съобщение от С.Ч., на 62 г. от гр.Каварна, за това, че за времето месец април до 14.05.16г., чрез взлом на прозорец и входна врата на две вили в гр.Каварна, собственост на В.Т., на 66 г. от гр. София, неизвестен извършител е извършил кражба на смесителни батерии и захранващи кабели на електроуреди. По случая е образувано досъдебно производство.

През последните две денонощия на територията на ОД на МВР Добрич няма регистрирани пожари. Оказани са 5 бр. техническа помощ – отстраняване на паднали дървета и разчистване на пътни платна. Осъществено е едно отводняване на обект в КК Албена.

16.05.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ