Dobrich News Добрич новини

ИТ състезание организирано от ВУМ с награден фонд

Варненско ИТ състезание с награди, предложение за работа и четирицифрена сума за първо място.

„Един от основните проблеми на пазара на работна сила у нас е ясно очертаващият се недостиг на квалифицирани ИТ специалисти и все по-осезаемия разрив между нуждите на бизнеса и предлагащото се обучение в различните ИТ направления.  Макар и българските програмисти да се славят като едни от най-добрите в  световен мащаб, изборът на професия в ИТ сферата е все още непопулярен сред младите хора у нас.
Това предопределя и силната нуждата от адекватно представяне на ИТ образованието, провеждането на различни инициативи и събития стимулиращи развитието на технологичните екосистеми и подкрепени от представители на реалния бизнес. Ключов мотиватор на промяната в последно време са различните състезания за програмисти, софтуерни академии, start-up уикендите и уоркшопите, както и силната подкрепа на различни международни компании, предоставящи парични награди и опция за започване на работа.“ – споделят организаторите на състезанието.

Популяризиране на технологии във Варна на 14 май ще се проведе уникално по рода си състезание по програмиране насочено към студенти.  Цел на събитието е да се открият и подкрепят  талантливи разработчици, който ще получат не само парична награда от 1000 лв., но и предложение за работа в една от най-големите международни компании в града. Без съмнение това е невероятен шанс за младите хора не само да докажат уменията си, но и да стартират на добра заплата в голяма мултинационала компания.

Събитието ще се проведе в сградата на Висше Училище по Мениджмънт Варна (ВУМ) на 14 май на улица Оборище 13А от 10.00 часа сутринта и ще продължи 4 часа.  Препоръчително е всеки участник да носи лаптоп с предварително конфигурирани среди за разработка.
Всеки студент с умения да програмирате на C# и PHP може да се включи в състезанието, като за целта е необходимо само да попълни онлайн форма за кандидатстване тук . Крайният срок за приемане на молби за кандидатстване е 11.05.2016.

Още по темата, четете тук:
Ден на отворените врати в академичното си „Училище по компютърни науки“