Dobrich News Добрич новини

2,09 промила алкохол в издишания от водача въздух

На 23 април, около 00:50 часа по ул. „Дунав” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ландровер” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,09 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.М. (32 г.) от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 23 април, около 21:15 часа по ул. „Ангел Стоянов” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено полиетиленово пликче със суха тревна маса с тегло около 0,6 грама реагиращо на наркотичното вещество марихуана. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.И. (22 г.) от с. Карапелит, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 април, около 11:10 часа в района на кръгово кръстовище на град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,63 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Р.М. (41 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

25.04.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ