Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и пожари

На 16 април, при обход по ул. „Сан Стефано” в град Добрич в двора на детска градина е извършена проверка на А.К. (20 г.) и В.К. (25 г.), и двамата от град Добрич. В хода на проверката е установено полиетиленово пликче със суха тревна маса реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло 0,8 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа В.К. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 април, около 17:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Градини, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 16:00 часа на 15 април до 16:00 часа на 17 април неизвестен извършител е извършил кражба на 16 броя пчелни рамки от два кошера находящи се в дворното място. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 5 пожара без материални загуби и 3 пожара с нанесени материални щети.

На 16 април е получено съобщение за пожар в хале на територията на с. Дончево, обл. Добрич. Вследствие на пожара са унищожени 4 м2 покривна конструкция и 3 тона фураж. Причината за възникването на инцидента е късо съединение в електрическата инсталация.

На 17 април, около 21:07 часа е получено съобщение за възникнал пожар в селскостопанска постройка на територията на град Балчик. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 00:40 часа тази сутрин. Вследствие на пожара са унищожени 250 м2 покривна конструкция, 20 броя домашни птици и фуражомелка. Причината за възникването на инцидента е късо съединение в електрическата инсталация.

На 18 април, около 03:20 часа е получено съобщение за пожар в частен имот на територията на град Балчик. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 09:00 часа тази сутрин. Вследствие на огъня напълно е унищожена горящата къща, няма пострадали. По първоначална информация късо съединение в електрическата инсталация е причината за възникването на инцидента.

18.04.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ