Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 31 март, около 17:15 часа се тъжи 80-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждения мнимия полицай заявява на възрастната жена, че се провежда полицейска операция за залавяне на телефонни измамници, като за целта е необходимо да предаде сума пари. Малко по-късно жената изтегля сумата от 3 500 лева от обслужващата я банка и предава парите на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 1 април, около 00:20 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация с водач М.И. (25 г.) и пътник С.А. (22 г.), и двамата от с. Фелдфебел Денково, обл. Добрич. В хода на проверката в МПС са открити и иззети 6 броя полиетиленови пликчета със суха тревна маса. При последвалия полеви тест, същите реагират на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.А. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 31 март, около 22:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път II-27 на около 1500 метра преди с. Приморци, посока град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Волво” с добричка регистрация управляван от В.П. (38 г.) от град Добрич губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Водача е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация отчита наличието на 1,23 промила в издишания от водача въздух. Вследствие на настъпилото ПТП 38-годишния мъж е настанен в МБАЛ Добрич за наблюдение без опасност за живота. По случая е се работи в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 31 март, около 20:50 часа в град Шабла автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,4 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.С. (64 г.) от град Шабла. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич е регистриран един пожар с материални загуби.

На 31 март, около 17:55 часа е получено съобщение за възникнал пожар в частен имот на територията на с. Каблешково, обл. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 19:30 часа. Вследствие на пожара са унищожени 20м2 покривна конструкция на къща. Причината за възникването на инцидента е детска игра с огън.

01.04.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ