Dobrich News Добрич новини

Twitter празнува 10 години

Революционна технология, аналог на СМС-ите. Водене на Микроблогове и други иновации. Силно популяризирана по филми и събития - Dobruja.com

От своето създаване през 2006 Twitter спечели значимост и популярност в световен мащаб. Понякога услугата бива наричана „SMS-ът на Internet“.
Twitter потребителите могат да комуникират през SMS посредством пет номера. През ноември 2014 г. Twitter има 284 млн. активни потребители. Над 70% от тях са извън САЩ, докато 34% от приходите на компанията (361 млн. щатски долара за третото тримесечие на 2014 г.) идват от потребители извън САЩ.

Twitter (произнася се Туитър) е безплатна социална мрежа и микро-блог услуга, която позволява на потребителите да изпращат и четат статус съобщения, познати като туитове. Туитовете са текстово-базирани съобщения с размер до 140 символа, съхранявани в страницата с потребителския профил на автора им и изпращани към другите потребители – известни като последователи, които са се абонирали за тях. Изпращачът може да ограничи достъпа до статус съобщенията си до кръга от приятели или да позволи отворен достъп до тях. Туитовете могат да бъдат изпращани през уеб страницата на Twitter, през SMS или през приложения, написани от трети лица, с помощта на публикуваното от Twitter API. Услугата е достъпна безплатно през Интернет, но изпращането на туитове през SMS се облага с такса от страна на GSM оператора.
Наш профил в Tuitter ТУК!