Dobrich News Добрич новини

Кражбите вчера

На 22 март, в 11:16 ч., в Първо РУ Добрич е получено съобщение от А.Б., на 28 г. от гр.Добрич, че за времето от 17:30 на 21.03.2016 г. до 11:00 часа на 22.03.2016 г., неизвестно лице чрез взлом на ключалка на врата е проникнал в собствения й лек автомобил „Пежо”, с германска регистрация, паркиран в района на дома й в ”Студентски общежития” и е извършил кражба на авто СД плейър, усилвател и 10 евро на монети. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 март,в 13:35 часа, в гр.Добрич, служители на СПП Добрич спират за проверка лек автомобил „Воксхол”, управляван от Е.М. (38 г.) от гр.Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,90 промила в издишания от водача въздух. Взета е кръвна проба по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 март, в 21:00 часа, при обход в Градски парк „Св.Георги”, служители на Първо РУ Добрич извършват проверка на съмнително лице - Т.Н., на 18 г. от гр.Добрич, намират 1 полиетиленово пликче със суха тревна маса с тегло 0,2 гр., реагиращо на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за 24 часа.
На 22 март, около 21:35 часа, след проведени ОИМ във връзка с противодействието на разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на Първо РУ Добрич при извършване на проверка в района на ул.”Спартак” на лек автомобил „Фолксваген”, управляван от Д.А., на 33 г., в багажника му намират общо 100 кутии различни марки цигари, необлепени с акцизен бандерол. Същите са иззети за предаване в Митническо бюро Добрич.

На 22 март, около 17.20 часа, служители на РУ Балчик, при проверка на паркиран л.а. „Опел”, с водач И.А., на 36 г., пътници: С.И., на 26 г., Д.Р., на 26 г., Д.Н., на 20 г. и Я.Н., на 21 г., до автомобила на улицата са открити пликче с бяло вещество, с тегло 0,4 грама, реагиращо на амфетамин и пликче със суха тревна маса, с тегло 0,8 гр., реагираща на канабис. При последвалото претърсване и изземване в автомобила е намерено и иззето пликче с бяло прахообразно вещество, с тегло 0,3 гр., реагиращо на амфетамин. Пътникът Я.Н. заявява, че наркотичните вещества са негови. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 22 март, след проведени ОИМ от служители на РУ Албена, във връзка с извършена кражба на мобилен телефон в с.Оброчище е установен и задържан извършителя на престъплението – В.А., на 25 г. от с.с., който прави самопризнания и доброволно предава вещта, обект на кражбата. На лицето е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

На 22 март, в 11:20 часа в РУ Шабла е получен сигнал от Р.Д., на 82 г. от гр.Шабла, за това че на същата дата неизвестно лице я въвело в заблуждение, че е племенника и Христо от гр. Добрич и поискал от нея да предаде на непознато лице пред дома и сумата от 1200 лева за закупуване на климатик. Предаването на парите е осуетено от съседка на Р.Д. При проведени ОИМ от служители на РУ Шабла са установени и задържани лицата, пристигнали в града за получаване на сумата – В.В., на 32 г. от с. Гроздьово, обл. Варна и Д.Д., на 28 г. от гр. Силистра с л.а. „Мерцедес”, с В- регистрация. По случая е образувано досъдебно производство. При извършената проверка в автомобила на лицата в кутия от цигари са открити две ръчносвити цигари и топче със суха тревна маса, с тегло 0,85 гр., реагиращи на канабис. Срещу Д.Д. е образувано бързо досъдебно производство.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистриран един пожар без загуби. Оказана е една техническа помощ.

23.03.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ