Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и задържан похитител в учителската стая на Хуманитарна гимназия

На 17 март, в 12:12 ч., чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е получено съобщение от К.Н., на 50 г. от гр.Добрич, че за времето от 10:30 до 12:00 часа на същата дата, неизвестно лице чрез взлом на ключалка на врата е проникнал в автомобила му „Дачия”, паркиран в района на СЗ Добротица и е извършил кражба на преносим компютър. Образувано е досъдебно производство.

На 16 март, в 08:20 ч., чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е получено съобщение, че лице с хладно оръжие е влязло в учителската стая на ХГ „Кирил и Методий” и отправя заплахи към конкретен член на персонала. Изпратеният на място автопатрул е установил лицето извън сградата на училището – П.П., на 49 г. от гр.Добрич, същия е задържан за срок от 24 ч. Мотивите за действията му се изясняват. По случая е образувано бързо досъдебно производство. Иззето е разрешителното му за притежаване на оръжие и самото ловно оръжие.

На 16 март, след проведени ОИМ във връзка с противодействието на разпространението на наркотични вещества, при претърсване на прилежащо помещение към паркинг в ж.к.”Балик”, служители на сектор ПКП при ОДМВР Добрич, Първо РУ Добрич и Второ РУ Добрич откриват общо 29 полиетиленови пликчета със суха тревна маса, с общо тегло 25 гр., реагираща на канабис; 23 полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, с общо тегло 25 гр., реагиращо на амфетамин; 25 бр. таблетки – сини и жълти на цвят с изображение на усмивка, реагиращи на метамфетамин. При претърсване на частен дом в ж.к. Иглика, обитаван от Д.П., на 38 г. от Добрич са открити 300 гр. суха тревна маса, реагиращи на канабис; 25 гр. бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин; 20 гр. таблетки – сини и жълти на цвят с изображение на усмивка, реагиращи на метамфетамин. В автомобил, управляван от същото лице е намерена 1 гр. суха тревна маса, реагираща на канабис. По случая в Първо РУ Добрич е образувано досъдебно производство и са задържани шест лица. От проведените множество ПСД, в резултат на които е доказана престъпната дейност на Д.П., същия се признава за виновен по обвинение за разпространение на наркотични вещества и с постановление на ДОП от 17.03.2016 г. е задържан за срок до 72 часа.

На 17 март, при обход в с. Крушари, служители на ПУ Ген. Тошево са констатирали две неправомерни присъединявания към електропреносната система, в домове обитавани от С.А., на 33 г. и И.П., на 26 г. от с.с., които правят самопризнания за извършените престъпления. По случаите са образувани бързи досъдебни производства.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистрирани два пожара без загуби.

18.03.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ