Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 11 март, след проведени ОИМ от служители на Първо РУ Добрич е установен и задържан И.К., на 20 г. от с.Стожер, който на 16.02.2016 г. чрез използване на сила е извършил грабеж на мобилен телефон в централната част на гр.Добрич. Същият прави самопризнания по случая и е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство.

На 11 март, около 21.20 часа, служители на Първо РУ Добрич, при проверка на съмнително лице - Г.А., на 25 г. от гр.Добрич, намират 4 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с тегло 2,6 гр., реагираща на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 12 март, около 00.10 часа, служители на Първо РУ Добрич, при проверка на съмнително лице - М.М., на 27 г. от гр.Добрич, намират едно полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество с тегло 0,2 гр., реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

Продължава на следващата страница:
[next]
На 11 март, след проведени ОИМ от служители на ПУ Крушари е установен извършителя на кражба на 160 лева от кравеферма в с. Александрия - К.С., на 18 г. от гр.Добрич. Същият прави самопризнания по случая, като материалите ще бъдат изпратени в РП Добрич.

На 11 март, след проведени ОИМ във връзка с противодействието на разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на РУ Балчик при проверка на търговски обект намират общо 4 пликчета, всяко по 250 гр., с общо тегло 1 кг., съдържащи тютюн, необлепени с акцизен бандерол. Установено е, че същите са собственост на продавач-консултанта в обекта, предадени с протокол за доброволно предаване.

На 11 март, в 06:42 часа, в РУ Балчик е получено съобщение по телефона от М.Р., на 31 г., за това, че за времето от 19:00 ч. на 10.03. до 06:00 ч. на 11.03.16 г. неизвестен извършител противозаконно е отнел собствения й л.а. „БМВ 330 ХД”, 2008г., бял на цвят, с ТХ регистрация, паркиран пред дома й в гр.Балчик. Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 март, в 18:15 часа е посетено възникнало ПТП по пътя с. Присад – с. Петлешково, на 50 м. преди влизане в населеното място. Установено е, че водача на лек автомобил „Хюндай” - Д.К., на 48 г. от с.Кардам, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол, напуска лентата за движение и се удря в крайпътен билборд. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 2,25 промила алкохол в издишания въздух, взета кръвна проба за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Генерал Тошево, а водача е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 11 март,около 23:50 часа, в гр.Тервел, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Ауди” с ТХ регистрация, управляван от Б.К. (46 г.) от с.Жегларци. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,58 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Тервел.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич няма регистрирани пожари.

12.03.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ