Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес и неправоспособен с краден автомобил

На 10 март, около 21.00 часа, служители на Първо РУ Добрич, при проверка на съмнително лице - В.И., на 18 г. от с. Росеново, намират 15 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с тегло 15 гр., реагираща на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 10 март, около 21.50 часа, служители на Първо РУ Добрич, при проверка на съмнително лице - Ш.А., на 20 г. от гр.Добрич, намират 1 бр. ръчносвита цигара със суха тревна маса с тегло 0,3 гр., реагираща на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 10 март, при провеждане на СПО на територията на Второ РУ Добрич, на изградено КПП в с.Карапелит при ясен сигнал със стоп палка, подаден от служител на Второ РУ Добрич на л.а. „Мерцедес”, с чужда регистрация, водача не се подчинява, прави обратен завой и потегля в посока гр.Добрич. След проведени ОИМ е установен водача на л.а. - С.Д., на 23 г., от с. Карапелит, неправоспособен и л.а. в двор на частен имот в с.с. След извършена проверка е установено, че оригиналните табели на автомобила са иззети през 2015г. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 10 март, в 21:45 часа, при обход в с.Спасово, служители на РУ Ген. Тошево са констатирали неправомерно присъединяване към електропреносната система, в дом обитаван от Г.С., на 69 г. от с.с., който прави самопризнания за извършеното престъпление. По случая е образувано досъдебно производство.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистриран един пожар, с нанесени материални щети.

11.03.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ