Dobrich News Добрич новини

Автокатастрофите днес,кражби

На 17 февруари, около 18:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на пешеходна пътека по бул. „Добруджа” в град Добрич. Установено е, че Х.П. (66 г.) от град Добрич водач на лек автомобил „Опел” не пропуска 40-годишната пешеходка П.И. от град Добрич. Вследствие на настъпилото ПТП пешеходката е настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на ребро и комоцио, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 17 февруари, около 19:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Карапелит на главен път град Добрич посока град Силистра. Изпратените екипи установяват починал на пътното платно 60-годишния М.Ч. Автомобила предизвикал ПТП е напуснал местопроизшествието посока град Силистра. След проведени оперативно издирвателни мероприятия е установено, че МПС предизвикало ПТП е лек автомобил „Мерцедес” със силистренска регистрация. Установен е водачът на автомобила. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан продължително пребиваващия в Р. България турски гражданин Й.Е. (49 г.). По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 17 февруари, около 14:30 часа е извършена проверка на частен имот находящ се по ул. „Иван Вазов” в град Балчик. В хода на проверката са открити и иззети по надлежния ред суха тревна маса с общо тегло 18 грама. При извършения полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество марихуана. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Д.П. (16 г.) и Г.А. (20 г.), и двамата от град Балчик. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик.

На 2 февруари в РУ МВР Албена се тъжи 42 годишен жител на с. Оброчище, обл. Добрич. По данни на тъжителя на 28 януари неизвестен извършител е извършил кражба на два броя гуми с джанти от автомобилна платформа. На 17 февруари след проведени оперативно издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Б.Б. (23 г.) и М.М. (21 г.), и двамата от с. Оброчище. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Албена.

На територията на ОД МВР Добрич няма регистрирани пожари.

18.02.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ