Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 3 февруари, около 21:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент находящ се по бул. „Добричка епопея” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителката е извършена кражба на 80 литра домашна ракия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.
На 3 февруари, около 08:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се на територията на с. Храброво, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 22:00 часа на 2 февруари ди 08:00 часа на 3 февруари чрез взлом на водна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор, мобилен телефон и преносим компютър. След предприетите оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУ МВР Балчик са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Д.Г. (25 г.) от с. Одърци, обл. Добрич и Г.Г. (31 г.) от с. Стожер, обл. Добрич. Работата по случая продължава в условията на бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 3 февруари, около 16:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по третокласен път град Тервел село Честименско. На място е установено, че лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от А.А. (45 г.) при маневра изпреварване се удря челно в насрещно движещия се автомобил „Опел” с варненска регистрация, управляван от В.А. (57 г.). Вследствие на настъпилото ПТП са пострадали водачите на МПС, които са настанени в „Интензивно отделение” при МБАЛ Добрич, с опасност за живота. Взети са кръвни проби за употреба на алкохол по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ са регистрирани два пожара без нанесени материални загуби и един пожар с материални щети.

На 3 февруари, около 12:35 часа е получено съобщение за пожар в необитаема къща на територията на град Шабла. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 13:45 часа. Вследствие на пожара са унищожени 20м2 покривна конструкция, 7 броя мебели и домашно имущество. Причината за възникването на инцидента е неправилно боравене с открит огън.

04.02.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ