Dobrich News Добрич новини

Автокатастрофите вчера

На 16 февруари, около 13:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път II-71 от град Добрич посока к.к. Албена на разклона за с. Стефаново. Установено е, че С.И. (53 г.) водач на лек автомобил „Вартбург” с добричка регистрация отнема предимството на лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал водача на лек автомобил „Вартбург”, който след обстоен преглед е освободен за домашно лечение с диагноза фрактура на тазобедрена става. Взети са кръвни проби за изследване за алкохол по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 16 февруари, около 15:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Добруджа” на кръстовището с ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич. Установено е, че лек автомобил „Форд” с прикачно ремърке управляван от 43 годишния К.К. от град Добрич преминавайки на червен сигнал на светофарна уредба отнема предимството на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. Вследствие на което губи контрол над МПС завърта се и се удря в два паркирани автомобила в локален път. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал водача на лек автомобил „Опел” И.М. (35 г.) от град Добрич, който след обстоен преглед е освободен за домашно лечение с контузна рана на главата. По случая е взето административно нарушение по ЗДвП срещу водача на лек автомобил „Форд”.

На 16 февруари, около 20:50 часа в с. Честименско, обл. Добрич е спрян за проверка мотопед „Симсон” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,52 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.К. (29 г.) от с. Честименско. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 16 февруари, около 15:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от помпена станция, находяща се на западния бряг на Шабленското езеро. Установено е, че за времето от месец юни 2015 г. до 15:00 часа на 16 февруари т.г. чрез взлом на входна врата е проникнато в станцията. По данни на тъжителя е извършена кражба на 5 броя помпи 4 броя ел. двигатели, смукателни тръби и други части. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

На 25 ноември 2015 г. е получено съобщение за извършена кражба на два броя мобилни апарата от лек автомобил „Опел” паркиран по ул. „Рила” в град Генерал Тошево. След проведени оперативно издирвателни мероприятия е установено, че извършителя на кражбата е С.С. (26 г.) от град Бургас. В хода на работа е установено, че извършителя е съпричастен и към извършена кражба на сумата от 350 лева от заведение находящо се град Генерал Тошево извършена за времето от 26 до 27 ноември 2015 г. Работата по случаите продължава по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби.

17.02.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ