Dobrich News Добрич новини

Алкохолиците по пътищата днес или празниците са извинение

На 13 февруари около 17:45 часа се тъжи 65-годишен мъж от град Добрич. По данни на тъжителя около 15:30 часа е получил обаждане от непознат мъж представящ се за служител на посолството на Р.Германия. Чрез въвеждане в заблуждение мнимия служител заявява, че дъщерята на добричлията е пострадала при трудова злополука и за спешната операция е необходима сума пари. Малко по-късно мъжът предава сумата от 4 200 лева в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 14 февруари, около 00:35 часа по бул. „Трети март” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с варненска регистрация управляван от 34 – годишната П.П. от град Варна. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,83 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 февруари, около 04:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. На място е установено съборени 5 броя разделителни прегради и лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация който при появата на автопатрула напуска местопроизшествието. Автомобила е спрян по ул. „Батовска”. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,60 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Х.К. (20 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 февруари, около 21:00 часа по ул. „Христо Ботев” в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,76 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Й. (61 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 февруари, около 20:30 часа в с. Оброчище, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,39 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Г. (26 г.) от с. Оброчище. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

15.02.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ