Dobrich News Добрич новини

МВР ДОБРИЧ издирва водач на МПС причинил тежко ПТП на 10.02.2016

На 9 февруари, около 14:30 часа се тъжи 73-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката малко по-рано е получила обаждане от непознат мъж, представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение мнимия доктор заявява на възрастната жена, че неин близък е пострадал и за операцията е необходима сумата от 2 000 лева. Малко по-късно жената предава исканата сума на непознат мъж пред жилището си в град Добрич. Взимайки плика с парите съвестния добричлия се усъмнява, че това е измама и лично предава взетата сума в Първо РУ МВР Добрич и по-късно сумата пари е върната на потърпевшата. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 февруари, около 01:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на гробищен парк на с. Миладиновци, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил БМВ с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост на десен завой губи контрол над МПС и се удря в бетонен стълб. Вследствие на инцидента е пострадал пътника Е.Е. (24 г.) от с. Ловчанци, обл. Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич с фрактури на лява гривена става и лява ръка. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на МПС С.С. (38 г.) от град Варна е неправоспособен. По случая е взето административно отношение по ЗДвП.

ОД МВР ДОБРИЧ издирва водач на МПС причинил тежко ПТП на 10.02.2016 г.

На 10 февруари, около 19:18 часа е получено съобщение за възникнал пътен инцидент по бул. „Русия” в град Добрич в близост до агромагазин. На място е установено, че около 19:00-19:05 часа на около 60 метра след кръстовището с ул. „Хр. Ботев” в град Добрич в посока бензиностанция „ОМВ” в лявата част на пътното платно, лежи неконтактен мъж. В хода на работа е установено, че пострадалия е М.Ш. (25 г.) от град Добрич. Заедно със свой приятел С.К. (30 г.) двамата са пресичали булевард „Русия” в посока бул. „Добруджа”, когато неизвестен автомобил блъска 25-годишния мъж. МПС не спира и напуска мястото на ПТП в посока автогара град Добрич. Вследствие на ПТП, пострадалият е транспортиран в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна с диагноза съчетана травма, фрактури на лява бедрена кост, дясна предмишница , плешка и гръбначен стълб с множество контузи рани по главата, в тежък травматичен шок с опасност за живота.

ОД МВР ДОБРИЧ умолява гражданите, станали свидетели на произшествието, или разполагащи с информация, свързана със случая, да се обадят на телефон 112 или да посетят Първо РУ МВР Добрич. Анонимността им е гарантирана.

На 10 февруари, около 05:30 часа в Първо РУ МВР Добрич се тъжи 23 годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, около 04:40 часа на път за работа по бул. „25-ти Септември” неизвестен извършител чрез използване на сила и заплаха е отнел от владението й дамска чанта с намиращите се в нея лични документи, сума пари и дамски принадлежности. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 10 февруари, около 14:45 часа по ул. „Богдан” в град Добрич е извършена проверка на П.П. (27 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено полиетиленово пликче със прахообразно вещество. При последвалия полеви тест, същото реагира на наркотичното вещество амфетамин с приблизително тегло 1,3 грама. По случая е образувано незабавно полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби.

11.02.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ