Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес на хранителни продукти НЕ говори добре за ситуацията у нас

На 28 януари, в Първо РУ Добрич е получено съобщение от Е.К. (44 г.), продавач-консултант в „Лафка”, ж.к.”Балик”, за това, че около 19:30 часа на същата дата неизвестно лице на около 24-25г. е поискало да купи лотариен билет, след което е извършило кражба, чрез издърпване от ръцете й на 33 билета от по 5 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 януари, в 09:00 часа във Второ РУ Добрич е получено съобщение от кмета на с. Ловчанци, че за времето от 11:20 часа на 27.01.2016г. до 16:20 часа на 28.01.2016г. от дома на М.Д.(64 г.) от същото село, неизвестно лице, чрез взлом на прозорец е извършило кражба на хранителни продукти. След проведени ОИМ от служители на Второ РУ Добрич, е установен извършителя на престъплението – И.А.(41 г.) от същото село. Вещите са установени и върнати на собственика. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 януари, в 09:00 часа, чрез ЕЕН 112 във Второ РУ Добрич е получено съобщение от Й.В. (48 г.), служител във фирма „Енерго про мрежи” АД за констатирано незаконно присъединяване към електропреносната мрежа в с.Стожер. При посещение на местопроизшествието е установено, че в частен дом в същото село В.В., на 55 г. е осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.
Продължава на следващата страница:
[next]
На 28 януари, в 14:40 часа по телефон в РУ Каварна е получено съобщение от К.Г. (50 г.) ог гр.Варна, за това, че за времето от 11:30 ч. до 12:00 ч. на същата дата, чрез повреждане на ключалка на предна лява врата на л.а. „Шевролет”, паркиран на неохраняем паркинг на нос Калиакра, неизвестен извършител е извършил кражба на дамска чанта, с намиращите се в нея лични документи, дебитни и кредитни карти и златни накити на С.К. (54 г.) от гр. Варна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 януари 2015 г., е посетено възникнало ПТП между два автомобила на пътя Добрич – Ген.Тошево, на около 2 км. преди гр.Ген.Тошево, като румънски водач на товарен автомобил „Фолксваген”, с платформа, извършва неправилна маневра обратен завой, като пътуващия след него л.а. „Дачия”, с водач Д.И., на 24 г. от Добрич се блъска в платформата, като при ПТП настъпват значителни материални щети. Двамата водачи са прегледани в ЦСМП Добрич за травми, освободени без наранявания. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 януари, след проведени ОИМ и ПСД от служители на РУ Генерал Тошево, във връзка с извършена на 16.01.2016г. измама е установен извършителя на престъплението – В.Р.(48 г.) от гр.Силистра.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистрирани три пожара без загуби. Оказано е съдействие и техническа помощ на граждани.

29.01.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ