Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес са интересни

На 18 януари, в 17.30 часа, в Първо РУ Добрич е получено съобщение от Е.П. (54 г.) от гр.Добрич, за това, че за времето от 01.01.2015 г. до 18.01.2016 г., чрез взлом на входна талашитена врата на необитаван апартамент в ж.к. „Строител”, неизвестен извършител е извършил кражба на бойлер, кухненски шкаф с мивка, смесителни и душ батерии. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 януари, в 17.15 ч., в Първо РУ Добрич чрез ЕЕН 112 е получено съобщение от В.И. (72 г.) от гр.Добрич, за това, че на същата дата, първоначално на домашния й телефон се обадила непозната жена, която я заплашила, че ще и прати биячи, ако не даде 20 000 лева, като веднага след това на домашния й телефон се обажда мъж, представил се за служител на НСБОП, като същият я въвел в заблуждение, че тя е попаднала в измамна схема, трябва да събере всички налични пари и да ги остави пред портата на дома си, като не трябва да гледа през прозореца, защото ще има престрелка. Тъжителката събира сумата от 4 000 лева и ги оставя пред портичката в плик. След известно време установява, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 януари, след проведени ОИМ и ПСД от служители на ПУ Карапелит е установен извършителят на кражба на телевизор, пералня и други вещи от частен дом в с. Медово, извършена в края на 2015 г. - Д.А., на 21 г., от с.Карапелит. Установени са част от отнетите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 2 пожара без загуби.

19.01.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ