Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 15 януари, в 09.00 ч., в Първо РУ Добрич чрез ЕЕН 112 е получено съобщение от В.С. (50 г.) от гр.Добрич, за това че за времето от 17:30 ч. на 14.01.2016г. до 09:00 часа на 15.01.2016г., неизвестно лице, чрез взлом на патрон на метална входна врата на офис на ЗД „Виктория” е извършил кражба на сумата от 1300 лева. Помещението се охранява от СОТ на ЧОФ. По случая е образувано досъдебно производство.
На 15 януари, 17.30 часа, в Първо РУ Добрич чрез ЕЕН 112 е получено съобщение от П.П. (45 г.) от гр.Добрич, за това, че за времето от 19:00 ч. на 14.01. до 17:30ч. на 15.01.2016г. , чрез взлом на патрон на входна врата на избеното му помещение, неизвестен извършител е извършил кражба на ъглошлайф. При огледа е установено, че са взломени патроните на входните врати на съседните избени помещения, ползвани от С.С. (50 г.) и К.П. (60 г.), от тях е извършена кражба на моторни триони и 2 бр. автомобилни гуми. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 януари, в 20.00 ч., в Първо РУ Добрич се тъжи П.Н. (67 г.) от гр.Добрич, за това, че около 18:00 часа на домашния й телефон се обадил мъж, който се представил за зет й, а после за приятел на зет й, като същият я въвел в заблуждение, че му е нужна сумата от 2000 лева заем за осъществяване на сделка с радиатори. Тъжителката отговаря, че не разполага с такава сума и в 18:20 часа на същата дата предава сумата от 200 лева и златни накити на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство.
Продължава на следващата страница:
[next]
На 15 януари 2016 г., в 08.20 часа, служители на Първо РУ Добрич при обход в ж.к. „Балик” извършват проверка на паркиран л.а. „Мерцедес”, с водач С.В., на 26 г. от гр.Добрич, в който е открит плик с бяло прахообразно вещество, с тегло 4,6 грама, реагиращо на метамфатамин. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 15 януари, в 11.40 часа, служители на Първо РУ Добрич извършват проверка на лице със съмнително поведение М.К., на 21 г. от гр.Добрич, в който е открито бяло прахообразно вещество, с тегло 0,2 грама, реагиращо на метамфатамин. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 15 януари, в 11.40 часа, служители на Първо РУ Добрич извършват проверка на лице със съмнително поведение М.К., на 21 г. от гр.Добрич, в който е открито бяло прахообразно вещество, с тегло 0,2 грама, реагиращо на метамфатамин. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 15 януари, в 11.40 часа, служители на Първо РУ Добрич в района на градски парк забелязват лице със съмнително поведение, което побягва, но е заловено - Р.Т., на 23 г. от гр.Добрич, в който са открити две ръчно свити цигари със суха тревна маса с тегло 0,7 грама, реагираща на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.
На 15 януари, в 12.00 часа, служители на Първо РУ Добрич в района на ул.”Дунав” забелязват лице със съмнително поведение, при извършената проверка на И.П., на 36 г. от гр.Добрич, е открито пликче със суха тревна маса с тегло 0,1 грама, реагираща на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 15 януари, в 21.30 часа, служители на Първо РУ Добрич при проверка в района на ж.к.”Иглика” на л.а. „Пежо”, с водач М.М., на 27 г., пътник: Т.Е., на 23 г. от гр.Добрич, в последния са открити 21 малки прозрачни полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, с тегло 8,2 грама, реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 15 януари, около 21.30 часа, служители на Първо РУ Добрич при проверка в района на ж.к.”Иглика” на л.а. „БМВ”, с водач С.А., на 28 г., пътници: М.И., на 27 г. и М.М., на 31 г. от гр.Добрич, във водача е открито малко прозрачно полиетиленово пликче със суха тревна маса, с тегло 0,1 грама, реагиращо на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.
Продължава на следващата страница:
[next]
На 16 януари, около 00:25 часа, от дежурен патрул на сектор „ПП” е посетено ПТП с материални щети на ул.”Вардар” в гр.Добрич, при проверката за алкохол с техническо средство на водача на лек автомобил „Ауди” - К.Н., на 38 г. от гр.Тервел, цифровата индикация отчита наличието на 1,65 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 16 януари, в 02.30 часа, служители на Първо РУ Добрич при обход в ж.к. „Дружба” извършват проверка на лице със съмнително поведение - П.Г., на 28 г. от гр.Добрич, в който е открит плик с бяло прахообразно вещество, с тегло 4,9 грама, реагиращо на амфатамин. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.
На 16 януари, в 16:07 часа в РУ Балчик, чрез ЕЕН 112 е получено съобщение за лице с прободна рана, нуждаещо се от спешна медицинска помощ. Установено е, че екип на ФЦСМП Балчик е отвел пострадалото лице, като при транспортирането към МБАЛ Добрич здравословното му състояние се влошава и се налага транспортирането му в МБАЛ „Св.Ана” гр.Варна. От извършените прегледи и данни от скенер се установява, че пострадалия И.Г. (33 г.) от гр.Балчик е с две прободни рани в областта на гръдния кош, с диагноза „Хемопневмоторакс” (наличие на кръв и въздух в гръдния кош). След операция пострадалия е в съзнание, контактен, но продължава да е с опасност за живота. От проведените незабавни ОИМ е установено, че лицата В.П.(32 г.), С.С.(26г.), К.К.(30 г.) и пострадалия И.Г. (33 г.), всички от гр. Балчик в обедните часове на същия ден са започнали употребата на алкохолни напитки, като вследствие на употребата на значително количество алкохол възниква скандал, при който С.С. наръгва с кухненски нож И.Г. в областта на лява част на гръдния кош, след което побягва в неизвестна посока, взимайки ножа със себе си. Предприети са мерки за установяването и задържането му, обявен е за ОДИ, към момента се укрива. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 януари, около 16.30 часа, е получено съобщение от ЕЕН 112 за възникнало ПТП на гл. път І-9 на изхода на гр.Шабла в посока с.Дуранкулак. Установено е, че водача Л.П. (64 г.) от гр.Добрич на лек автомобил „Рено”, на мокър път губи контрол над автомобила, излиза от пътното платно и се преобръща по таван, като допуска ПТП. Водачът и пътуващата на предна дясна седялка С.Г. (на 64 г.) са отведени в ЦСМП Добрич за преглед и са освободени за домашно лечение, без опасност за живота. При проверката за алкохол с техническо средство на водача, отчита отрицателен резултат.
Продължава на следващата страница:
[next]
На 17 януари, в 11.07 ч., в Първо РУ Добрич, е получено съобщение чрез ЕЕН 112 е получено съобщение от Н.И., на 48 г. от гр. Добрич, че е установила взломена врата на стопанисвания от нея зоомагазин в гр.Добрич. След извършен оглед е установено, че неизвестно лице, чрез използване на неустановено техническо средство е проникнало в зоомагазина и е отнело преносим компютър и сумата от 30 лева, на монети и банкноти. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 януари, около 11:20 часа, във връзка с противодействието на разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на Първо РУ Добрич при проверка на търговска маса на територията на кооперативен пазар намират общо 57 кутии различни марки цигари, необлепени с акцизен бандерол. Същите са иззети за предаване в Митническо бюро Добрич.

На 17 януари, в РУ Балчик е получено съобщение от В.С.(71 г.) от с. Оброчище, че е открила тялото на брат си А.А.(73г.) в изгоряло легло в стая на къщата, в която живее. Посетено от служители на РУ Албена, установено е, че А.А. е бил самотноживущ и трудноподвижен, няма данни за умишлен палеж, вероятната причина за пожара е незагасена цигара. По случая е образувано досъдебно производство.

През последните три денонощия на територията на ОД на МВР Добрич е регистриран 1 пожар без загуби. Оказани са съдействия и техническа помощ при отстраняване на 4 паднали дървета. Осъществена е една евакуация на 3 бедстващи лица с лек автомобил на територията на общ.Тервел.

18.01.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ