Dobrich News Добрич новини

Световен ден на чая отбелязват в Холандското училище(ВУМ)

ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО МЕНИДЖМЪНТ ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЧАЯ


Студенти от България, Испания, Мозамбик, Зимбабве, Пакистан, Индия, Русия и Украйна отбелязаха международния ден на чая като обмениха интересни факти за традиции, ястия, култура и история за своите държави. Студентите отпразнуваха заедно културното разнообразие с вълнуващи разкази под надслов „разнообразие, обединение, мултикултурализъм“ или „VUM – variety, unity, multiculturalism“!


Наша студентка от Зимбабве представи екзотична рецепта с храна, считана от много учени за храната на бъдещето, а националното ястие - за едно от най-атрактивните в света.
Възпитаници на висшето училище от Индия, записани в съвместната бакалавърска степен на ВУМ и Университета Кардиф Метрополитън по Международен Бизнес и Мениджмънт, демонстрираха свой народен танц в съвременен вариант. Представителки на Украйна, впечатлиха присъстващите с любопитни факти за Украйна, както и с националните си носии и с традиционна украинска песен.
В духа на народните танци, друга наша студентка ни пренесе в Испания под ритмите на фламенко.
Всяка година през месец Декември Висше Училище по Мениджмънт организира събитие в чест на своите международни студенти, които към момента са от над 30 националности. Този празник цели да стимулира диалог и да допринесе за толерантността към различния. Както всяка година, така и тази – цъбитието се увенча с успех.