Dobrich News Добрич новини

Пиян сватбар удря полицай на служба

На 22 декември, около 11:00 часа по ул. „Д. Ковачев” в момент на разпространение на наркотични вещества са задържани криминално проявените Ф.Ф. (38 г.) и В.Ф. (32 г.) от град Добрич. При последвалите процесуално следствени действия в жилището на задържаните са открити суха тревна маса с приблизително тегло 6,5 грама реагираща на полевия тест на наркотичното вещество марихуана, кафяво прахообразно вещество с тегло 8,9 грама реагиращо на наркотичното вещество хероин, бяло прахообразно вещество реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин и сумата от 2 776 лева. Работата по случая продължава в условията на бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 22 декември, около 12:50 часа по ул. „В. Левски” в град Добрич е извършена проверка на М.К. (21 г.) от град Добрич. В хода на проверката в дрехите на мъжа са открити и иззети 2 броя топчета с бяло прахообразно вещество с приблизително тегло 1 грам, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество метамфетамин. В. К. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 22 декември, около 15:30 часа при обход в градски парк град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация . В хода на проверката в автомобила е открита суха тревна маса с приблизително тегло 2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Н.М. (18 г.) от с. Плачи дол, обл. Добрич, Й.Ш. (16 г.) и А.Т. (18 г.), и двамата от град Добрич. Срещу А.Т. е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.


На 22 декември, около 13:40 часа е получен сигнал за нарушаване на обществения ред – силна музика по време на сватба по ул. „Роза” в град Добрич. Изпратените екипи на място съставят протокол за предупреждение на собственика на къщата да не се използва озвучителна музика на открито. В същото време във видимо нетрезво състояние от къщата излиза С. М. (56 г.) от град Добрич. Отправяйки обидни и заплашителни думи към полицейските служители, мъжът хвърля чаша по полицейския автомобил и нанася удар в лицето на единия от полицейските служители. С.М. е задържан за срок от 24 часа в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 декември, около 23:00 часа на по ул. „Янтра” в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,38 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Ж.Р. (26 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ е регистриран един пожар без нанесени материални щети.

23.12.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ