Dobrich News Добрич новини

2,45 промила алкохол

На 7 ноември, около 00:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с ранени в град на кръстовището на ул. „Райко Даскалов” и ул. „Шипка” в град Каварна. На място е установен лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, същия е блъснат челно в крайпътно дърво. При посещение в ЦСМП Каварна са установени собственика на автомобила П.И. (27 г.), с фрактура на долен крайник, Р.Ц. (23 г.) с фрактура на носни костици, и 17-годишната М.Д. със съмнение за фрактура на ребра. Тримата пострадали са транспортирани до МБАЛ Добрич, без опасност за живота. Взети са им кръвни проби за изследване за употреба на алкохол по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 7 ноември, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена кражба между с. Нова Камена и с. Градница, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 6 ноември до 12:00 часа на 7 ноември, неизвестен извършител е извършил кражба на 19 броя шини за мантинела с тегло по около 40 кг. всяка от тях. Същите са били оставени без постоянен надзор. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 8 ноември, около 13:30 часа по ул. „Хаджи Димитър” в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,45 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Т.К. (42 г.) от с. Карапелит, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ е регистриран един пожар с материални загуби.

09.11.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ