Dobrich News Добрич новини

1,79 промила алкохол

На 21 ноември, около 07:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от склад, находящ се по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на стена, неизвестен извършител е проникнал в помещението. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари намиращите се в метална каса. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 21 ноември, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на търговски обект находящ се в с. Крушари, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и хранителни продукти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 21 ноември, на главен път град Добрич – к.к. Албена, на разклона за с. Одърци е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, управляван от неправоспособния Е.А (16 г.) от с. Плачидол., обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,79 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 21 ноември, около 09:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път II-27 град Добрич - град Балчик, на около 1 км. след с. Приморци. Установено е, че лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от В.Г. (22 г.) от град Добрич при маневра изпреварване на две МПС навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лек автомобил „Алфа” с добричка регистрация. Вследствие на ПТП са пострадали водача на лек автомобил „Пежо”, прегледан и освободен за домашно лечение с диагноза контузно-разкъсна рана на дясна ръка. Водача на лек автомобил „Алфа” К.В. (63 г.) от град Добрич е настанен в ОАИЛ при МБАЛ Добрич с фрактура на ребра и натъртвания, без опасност за живота. Возещия се в лек автомобил „Алфа” К.В. (63 г.) от град Добрич е прегледан и освободен за домашно лечение с диагноза фрактура на дясна ключица. На двамата водачи са взети кръвни проби за изследване за алкохол по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 21 ноември, около 15:15 часа по ул. „Иван Вазов” в град Дтервел е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от В.Г. (69 г.) от град Тервел. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,83 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано незабавно полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 22 ноември, около 04:22 часа по ул. „Христо Ботев” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,43 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (30 г.) от с. Спасово, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ са регистрирани четири пожара без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

На 23 ноември, около 00:13 часа е получено съобщение за пожар във фургон, находящ се на територията на с. Богдан, обл. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 04:05 часа тази сутрин. Вследствие на огъня са унищожение7 броя бяла и черна техника, домашно имущество и около 1м3 дървен материал. Причината за възникването на пожара е късо съединение в ел. инсталацията.

23.11.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ