Dobrich News Добрич новини

Детска игра с огън и води до пожар

На 14 ноември, около 02:25 часа по ул. „Хр. Ботев” в град Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация. В хода на проверката са установено и иззето по надлежния ред бяло прахообразно вещество с приблизително тегло 5 грама реагиращо на полевият тест на наркотичното вещество – амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани М.В. (19 г.) от с. Телериг, обл. Добрич и 20-годишната Б.Г. от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 14 ноември, около 06:44 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Владимирово, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 04:30 часа до 05:30 часа на 14 ноември чрез срязване неизвестен извършител е извършил кражба на четири кабел от междустълбия в селото. Отнетите ел проводници служат за захранване с електроенергия битови абонати. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич

На 15 ноември, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба в град Каварна. Установено е, че за времето от 19:30 часа на 14 ноември до 07:30 часа на 15 ноември неизвестен извършител е извършил кражба на два варела с общо 410 литра дизелово гориво. Същите са били оставени без надзор в каросерия на товарен автомобил „Мерцедес” паркиран по ул. „Г. Кирков”. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ са регистрирани три пожара без материални загуби.

На 15 ноември, около 08:41 часа е получено съобщение за възникнал пожар в частен имот по ул. „Купен” в град Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 10:16 часа. Вследствие на пожара е изгоряла 30 м2 спомагателна постройка, 20 м2 покривна конструкция, изгорели са два броя домашни животни – свине. По първоначална информация детска игра с огън е причината за възникването на пожара.

16.11.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ