Dobrich News Добрич новини

1,73 промила алкохол

В периода от 02 октомври до 04 октомври на територията на ОД МВР Добрич е проведена специализирана полицейска операция срещу разпространение на наркотични вещества. В хода за операцията са задържани 7 лица, като при последвалите процесуално следствени действия в частни домове на територията на гр. Добрич, кв. „Рилци” в гр. Добрич и в гр. Генерал Тошево са открити и иззети голямо количество наркотични вещества (амфетамин – 1600 гр., марихуана – около 100 гр.), електронни везни и др. вещи. Образувани са досъдебни производства, работата по установяване на престъпната дейност на лицата продължава.

На 03 октомври в РУ 01 Добрич се тъжи лицето И.И. (66 г., от гр. Добрич), за това че неизвестен извършител му е отнел мотопед марка „Сузуки”, който е бил оставен на паркинг по ул. „България” в гр. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 03 октомври, около 23:30 часа, в РУ Балчик е получено съобщение от Р.А. (63 г.) за извършена кражба в с. Царичино. Установено е, че за времето от 16:00 часа до 23:20 часа на същата дата, неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец в дома на тъжителката и е извършил кражба на 2 800 лева, 3 мобилни телефона и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.

На 03 октомври, около 03:57 часа, в КК „Албена” е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен С4” със софийска регистрация, управляван от 32-годишен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,73 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан З.З. (от гр. София). По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Албена.

На 04 октомври, около 01:35 часа, в РУ Балчик е получено съобщение за настъпило ПТП по ул. „Христо Ботев” в гр. Балчик. Установено е, че водачът на лек автомобил „Опел” с варненска регистрация, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила и се удря в бордюр. В резултат на ПТП са настъпили материални щети по автомобила. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,79

промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (34 г., от гр. Варна). По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.

На територията на ОД МВР Добрич през почивните дни са регистрирани 7 пожара без материални загуби и 1 пожар с материални щети.

На 04 октомври, около 21:50 часа, е получено съобщение за възникнал пожар в сушилня за орехи в гр. Генерал Тошево, собственост на А.И. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 00:10 часа. Вследствие на пожара са изгорели покривна конструкция, промишлено оборудване, бяла и черна техника и 2,5 тона орехи. Причината за възникването на инцидента е техническа неизправност.

05.10.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ