Dobrich News Добрич новини

Кражба, пожар и алкохол по пътищата

На 25 август, около 13:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път град Добрич в района на кв. „Дружба”. Установено е, че 37-годишната С.Г. от град Добрич, водач на лек автомобил „Опел” поради движение с несъобразена скорост напуска пътното платно и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на настъпилото ПТП са ненсени материални щети по МПС. Извършената проверка за употреба на алкохол констатира наличието на 1,37 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 25 август, около 18:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен дом на територията на с. Полковник Минково, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 05:00 часа до 15:00 часа на 25 август неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на 150 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 25 август, около 13:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Академик” в град Балчик. На място е установено, че водач на лек автомобил „Пежо” със софийска регистрация поради движение с несъобразена скорост се удря челно в каменна стена на 50 метра от бариерата на ДКЦ „Двореца”. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,79 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.К. (24 г.) от град Кърджали. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Балчик.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ е регистриран един пожар с материални загуби.

На 15 август, около 17:35 часа е получено съобщение за пожар в апартамент находящ се по бул. „Добричка Епопея” в град Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 18:45 часа. Вследствие на пожара са унищожени мебели, електрически уреди, опушени са 40 м2 стени. Причината за възникването на инцидента е неправилно ползване на нагревателен уред.

26.08.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ