Dobrich News Добрич новини

Кражби и пътни катастрофи в Добричко

На 31 юли, около 16:30 часа се тъжи 73-годишна жителка на град Добрич. По данни на жената, около 15:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за пожарникар. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия огнеборец заявява на възрастната жена, че синът й е пострадал при пожар и за лечението му е необходима сумата от 20 000 лева. Малко по-късно жената предава сумата от 3 180 лева на непознат мъж пред жилището си в района на ж.к. „Иглика” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 31 юли, около 16:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Хан Тервел” в град Добрич на около 200 метра преди околовръстен път. Установено е, че водач на лек автомобил „Пежо” със софийска регистрация поради движение с несъобразена скорост се блъска в паркиран товарен автомобил „Рено” с прикачено ремарке с варненска регистрация. Вследствие на настъпилото ПТП са пострадали водача на лекия автомобил С.Г. (48 г.) и возещата се в автомобила И.С. (34 г.), и двамата от град Добрич. Същите са транспортирани и настанени в МБАЛ Добрич с множество контузно порезни рани, без опасност за живота. Взети са кръвни проби за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 31 юли, около 17:25 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се на територията на с. Люляково, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 21:00 часа на 30 юли до 08:00 часа на 31 юли чрез взлом на прозорец неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 1 300 лева. От последвалите оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Генерал Тошево са установени извършителите на деянието К.Г. (21 г.) от същото село и Ж.Ж. (29 г.) от град Добрич. Част от сумата обект на посегателството е върната на собственика. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 август, около 00:10 часа в с. Църква, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. В хода на проверката в МПС е открита и иззета по надлежния ред суха тревна маса, реагираща при полевия тест на наркотичното вещество марихуана с приблизително тегло 15 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан водача на МПС С.С. (26 г.) от град Добрич. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Албена.

На 1 август, около 22:06 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя между град Тервел и с. Божан, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контрол над МПД, излиза от пътното платно и се преобръща във водоотводен канал. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал водача на МПС Г.Й. (25 г.) от град Тервел. Същия е транспортиран и настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на ляв крайник, охлузни рани и травми по тялото, без опасност за живота. Взета е кръвна проба за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 2 август, около 21:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Христо Ботев” в посока бул. „Русия” в град Добрич. Установено е, че водач на мотоциклет „Хонда” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контол над МПС, скача в движение от него и мотоциклета се блъска челно в паркиран лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал водача на МПС Ж.Ж. (26 г.) от град Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на горен ляв крайни, без опасност за живота. По двете на МПС са нанесени материални щети. Взета е кръвна проба за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 2 август, около 09:15 часа е получено съобщение за извършена кражба в с. Славеево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 22:00 часа на 1 август до 07:00 часа на 2 август неизвестен извършител е извършил кражба на 300 метра меден ел. проводник от електро преносната мрежа на с. Славеево. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На територията на ОД на МВР са регистрирани 4 пожара без нанесени материални щети и два пожара с материални загуби.

03.08.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ