Dobrich News Добрич новини

Кражби на златни накити

На 1 юли, около 14:34 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Добруджа” на кръстовището с ул. „Хан Тервел” в град Добрич. Установено е, че велосипедиста Н.М. (73 г.) от град Добрич при движение по ул. „Хан Тервел” не спазва пътен знак „Б1” /път без предимство/, навлиза в кръстовището вследствие на което е блъснат от лек автомобил „Нисан” с добричка регистрация. От настъпилото ПТП, велосипедиста почива на място. Водача на МПС А.А. (46 г.) е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Взета е кръвна проба за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 юли, около 14:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Каварна. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 100 грама златни накити и сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 1 юли, около 16:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Каварна. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 39 грама златни накити и сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 1 юли, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект на територията на с. Спасово, обл. Добрич. Установено е, ч за времето от 23:00 часа на 30 юни до 08:30 часа на 1 юли, чрез взлом неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителката е извършена кражба на сума пари. От незабавно предприетите оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Генерал Тошево е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.М. (23 г.) от с. Спасово. По случая е образувано досъдебно производство.

На територията на ОД на МВР са регистрирани два пожара без материални загуби.

02.07.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ